18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Drevesa v rožnate pletenine

Šentjur, 11. 10. 2017 – Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku dojk. Že tradicionalno pa pri nas najrazličnejše aktivnosti v zvezi z osveščanjem pripravlja Združenje Europa Donna Slovenija in ena izmed teh aktivnosti so tudi rožnate pletenine. S pleteninami so že tretje leto v oktobru ovili drevesa v parkih in drevoredih in tako opozorili na pomen zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja raka dojk. V akcijo je vključenih več kot 60 krajev po Sloveniji, njim pa se je pridružil tudi Šentjur, kjer pa je koordinacijo dogodka prevzela vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Šentjur Judita Šarlah Methans, k sodelovanju pa povabila tudi članice Društva likovnih umetnikov Šentjur, ki so rožnate pletenine tudi spletle. Prav tako so dekleta mimoidočim razdeljevala promocijske brušure.

Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah, za katerim zboli 1300 žensk letno in 400 jih od njih ravno zaradi prepoznega odkrivanja tudi umre. “S to akcijo, ki je ena izmed mnogih v času Rožnatega oktobra, želimo opozoriti, da rak in vse ženske kot tudi moški, ki zbolijo, niso samo številke. In si skupaj z ostalimi programi želimo zmanjšati število umrlih zaradi prepoznega odkritja. Rak dojk in rodil je bolezen, ki lahko doleti prav vsako žensko: mamo, sestro, prijateljico, sodelavko in je obvladljiva ter zazdravljiva, če jo pravočasno odkrijemo ter skrbimo za zdrav odnos do sebe, okolice in narave,” so zapisali v promocijskem gradivu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Začeli ustvarjalni dan tretje Ipavčeve palete

Jure Godler

Prejeli smo: Franjo Malgaj spet na severni meji

Jure Godler

Vseslovensko petje s srci

Jure Godler

V zavetju pisanih motivov

Jure Godler

Malgaj trka

Zoran Borovšak

100 žensk na Žusem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več