13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Hruševsko državno prvenstvo v šahu

V hruševski športni dvorani se je 7. januarja odvilo državno šahovsko prvenstvo za deklice do 12. in do 15. leta starosti ter za dečke od 12. do 15. leta starosti. Tekmovanja se je udeležilo kar 173 tekmovalcev iz Slovenije, od tega 75 učenk in 98 učencev. Odigrali so 9 kol tekmovanja, ki je trajalo skoraj pet ur. Med fanti do 15 let je bil najboljši Boris Markoja iz OŠ Turnišče, med fanti do 12 let pa David Brinovec iz OŠ Šempeter. Med dekleti do 12 let je bila najboljša Zala Urh iz OŠ Orehek Kranj, v kategoriji do 15 let pa Teja Vidic iz OŠ Domžale. Našo občino so zastopale tri tekmovalke v kategoriji do 12 let – Maja Majcen, ki je osvojila 5. mesto, Nuša Hercog z 10. mestom in Ana Majcen z 18. mestom v konkurenci 42 tekmovalk. Šentjurska predstavnika med fanti do 15 let sta bila Aljaž in Alen Švegler, ki sta med 47 tekmovalci osvojila 42. in 45. mesto.

Zanimiv je bil tudi internetni prenos tekmovanja v živo, preko katerega so lahko starši in druga zainteresirana javnost spremljali turnir kar iz domačega naslonjača. Prav tako so organizatorji poskrbeli za takojšen vnos podakov o tekmah na stran Šahovske zveze Šentjur.

jg

[vsw id=”v969dAx43Jc” source=”youtube” width=”475″ height=”299″ autoplay=”no”]

[nggallery id=45]

fotogalerija Roberta Gajška
Rezultati tekmovanja na Šahovski zvezi Slovenije

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

Sorodne novice

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Hruševec med najbolj športnimi šolami

ViP

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

“Kapljice” v samem vrhu svetovne fotografije

Jure Godler

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež

Nuša Hercog evropska prvakinja in dvakrat bronasta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več