-2.7 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

Viktor Ojsteršek z najboljšo salamo

Žegar, 23. 3. 2019 – V gostišču Obrez v Žegru so minulo soboto pripravili že 16. salamijado, kjer so v ocenjevanje in pokušino prinesli blizu trideset salam.  Z upoštevanjem vseh kriterijev jih je ocenila štiričlanska komisija, ki je ob seštevku vseh točk na koncu razglasila lastnika najboljše salame. Le-ta je postal Viktor Ojsteršek z Vinskega vrha, ki je prejel zmagovalni in prehodni pokal.

Komisija pod vodstvom predsednika Ivana Dečmana ter članov Silvestra Jevšnika, Mirka Pajka in Draga Leskovška tudi letos ni imela lahkega dela. Ne le številčnost vzorcev, temveč tudi na splošno dobra kakovost vzorcev, ki so morali ustrezati kriterijem, kot so videz, strukturna sestava prereza, okus in vonj, so od njih njih zahtevali odgovoren in strokoven pristop ocenjevanja. Komisija je vsak vzorec točkovala, na osnovi seštetih točk pa so na koncu razglasili pet najboljših izdelkov oz. njihovih lastnikov.
 

Majda Rezec

Vsi so prejeli priznanje, prvi trije pa še pokale. Tako si je peto mesto po številu točk zaslužila salama last Aleša Recka iz Gubnega, četrto Zvonka Ojsterška iz Šmarja pri Jelšah, tretje Antona Gajška iz Loke pri Žusmu, drugo Marjana Recko iz Košnice in  prvo Viktorja Ojsterška z Vinskega vrha. Slednji je prejel tudi prehodni pokal.

Zadišalo po kruhu

Že nekaj let pa ob tej priložnosti v prostorih gostišča zadiši tudi po kruhu, ki ga prinesejo številne gospodinje.  Kruh iz različnih vrst žit in drugih sestavin nato razstavijo na ogled, kasneje pa ga obiskovalci lahko tudi skupaj s salamami tudi jedo. V zavedanju, da je vsak kruh dober in spoštovanja vreden, Obrez ne organizira tovrstnega ocenjevanja. Vsaka gospodinja je v znak zahvale, da je prinesla svoj kruh, prejela čudovito lončnico ciklame. Obrez se je na koncu zahvalil vsem za sodelovanje in povabil na tovrstno druženje tudi naslednje leto.

 

Majda Rezec

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sorodne novice

Že 12. tradicionalna Salamijada

Tjaša Ferlež

Pust norčavi tudi v gostišču Obrez

Jure Godler

Dvojno zlato v Loko pri Žusmu

Jure Godler

Na salamijadi v Šentilju pri Velenju posegli po najvišjih mestih

Jure Godler

Prehodni pokal v trajno last prejel Viktor Ojsteršek

Jure Godler

V Žegru postavili orjaškega snežaka

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več