21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Iz Gorice peš prodorno do cilja: slivniški planinci osvojili Triglav

Gorica pri Slivnici, 13. avgust 2017 – Zastavljen projekt, ki se je marsikomu, ko je zanj slišal prvič, zdel nekoliko nemogoč, se je izkazal za premagljivega. Ducat planincev, ki so večinoma člani domačega planinskega društva, nekateri pa iz nekoliko oddaljenih društev, so v petek v čast 30-letnice PD Slivnica pri Celju osvojili vrh Triglav, na katerega so se povzpeli kar iz domače Gorice pri Slivnici. Odprava, na čelu katere je hodil idejni vodja in organizator Matej Planko, je prehodila čez 200 kilometrov, vmes pa tudi 10 tisoč višinskih metrov.

Vsak dan so hodili približno osem ur ter z izjemo zadnjega dne premagali okoli 30 kilometrov dnevno. Kljub številnim višinskim metrom, ki jih je dvanajsterica premagovala, so si med seboj enotni, da je bila najbolj mučna prostrana ravnina od Radomelj do Škofje Loke.Veliko skrb za junake minulega tedna so imeli tudi domačini. Tako so jim preko dnevnih logističnih ekip pošiljali domače dobrote, ki so pomagale premagovati prihajajoče kilometre, prišli na kakšno etapo, jim priskrbeli masažo in jim na vrh našega očaka prinesli celo torto.

Dvanajsterica se je v domačo Gorico pri Slivnici vrnila včeraj zvečer, kjer jih je na Ramni plaži pričakalo lepo število podpornikov, proslavljanje pa se je zavleklo pozno v večer. O podvigu, ki je nedvomno obeležil jubilej društva, so se razpisali tudi na portalu Siol.net, kjer so ga umestili na seznam ”10 najspektakularnejših vzponov na Triglav”. Več fotografij si lahko ogledate na Facebook strani društva.  (Vid Palčnik, foto: Manca Čujež, Vid Palčnik)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Jure Godler

Zavod Muri svetuje: Kako skrbimo za lastniškega psa

Jure Godler

Potopis: Krvavi pot do slovenstva

Jure Godler

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler

V sožitju že 30 let

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več