11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Izbrali 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2017

Šmarje pri Jelšah, 10. 1. 2018 – Regijski portal kozjansko.info je ponovno, kot vsako, leto izbral 50 vplivnežev iz najrazličnejših družbenih panog, v katerih delujejo. “Na Kozjansko.info v januarju že deveto leto zapored v objavljamo lestvico 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, na kateri predstavljamo ljudi, ki so v politiki, gospodarstvu, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in na drugih družbenih področjih zaznamovali čas, ki je za nami,” pove Rok Čaks, odgovorni urednik.

Izraz “vplivni” je razumljen v širšem smislu: gre za ljudi, ki imajo bodisi ugled, moč, vpliv (ali vse troje) v svoji stroki, na delovnem oziroma drugem družbeno pomembnem področju. Pogoj za obravnavo je, da izvirajo (so tu odrasli/živeli) z območja osmih občin Kozjanskega in Obsotelja ali pa tu živijo oziroma imajo stalno prebivališče.

V težnji po objektivni oceni je komisija, sestavljena iz štirih članov uredništva Kozjansko.info in enega zunanjega poznavalca razmer, raziskala življenjske in karierne poti več kot 190 evidentiranih kandidatov, obenem pa še poseben poudarek namenila njihovim aktivnostim v letu 2017. Vsakega posameznika je ovrednotila po šestih različnih kriterijih, ki vključujejo njihov ugled, moč, vpliv v svetu, Sloveniji, na lokalnem nivoju, v okviru svoje stroke, pomembnost njihovega področja delovanja v sodobni družbi in njihovo aktivnost v letu 2016.

Na podlagi rezultatov analize smo jih razvrstili od 1. do 190. mesta. Pazili smo, da so v izboru zastopani posamezniki z različnih področij delovanja in ustvarjanja, saj so naši ljudje uspešni, ustvarjalni in vplivni tako v poslu, kot v politiki, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in drugje.

Lestvico krojijo Šentjurčani

Kozjansko.info je na prvo mesto postavil Zdravka Počivalška – ministra za gospodarstvo, ki je v minulem letu priskrbel, da so v Slovenijo prišla nekatera večja podjetja (Magna, Yaskawa …) uspešen pa je tudi pri regijskih projektih. Na drugo mesto se je uvrstil Šentjurčan Franc Jager, direktor podjetja Jagros, v katerem ima 46 % delež, v lanskem letu pa je podjetje pridelalo 7 mil. evrov dobička. Na tretje mesto se je uvrstil direktor podjetja Tajfun Iztok Špan, na peto mesto pa Jelka Godec poslanka in podpredsednica SDS.

Roman Moškotevc, direktor podjetij Ahac, VOC Celje, VOC ekologija in Štajerski val je zasedel 7. mesto, pred generalnim sekretarjem SMC Jožetom Artnakom. Sledijo še Hugo Bosio, direktor podjetja Bosio d.o.o., na devetem mestu, ddr. Igor Grdina na 16. mestu, košarkarski trener Dejan Mihevc na 24. mestu, župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci na 26. mestu , podpredsednik uprave KBM Robert Senica na 27. mestu, Boštjan Kukovičič – direktor podjetja KEA na 28., na 31. mestu pa primarij dr. Gorazd Voga.

Na seznamu najdemo še imena iz Šentjurja Milan Gaberšek (Protect servis) na 34. mestu, Marjeta Jager (pomočnica direktorja urada Devco) na 40. mestu in poslanko SMC Anito Koleša na 48. mestu.

Celotno novico si lahko preberete na portalu kozjansko.info.

Sorodne novice

Direktorja podjetij s kmetijsko opremo najbolj vplivna

Jure Godler

Šentjurski “vplivneži” sestopili iz vrha

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Jure Godler

Med petimi najvplivnejšimi – trije Šentjurčani

Jure Godler

Šentjurčani visoko med najvplivnejšimi Kozjanci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več