17.6 C
Šentjur pri Celju
25/10/2020
sentjur.net

Izbrali so protokolarna Ipavčeva vina

Šentjur, 3. 6. 2020 – Občina Šentjur vsako leto odkupi nekaj najboljših vin, ki jih uporabi za protokolarna darila. Šentjurski vinogradniki pa morajo, da pridejo v izbor za Ipavčeva vina, zagotoviti nekaj pogojev – vinogradi morajo biti registrirani, imeti morajo vsaj 400 litrov sortnega vina in na ocenjevanju vin morajo vina doseči zlato priznanje. Komisijo vsako leto sestavi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Tokrat so se v izzvenevanju ukrepov koronavirusa posedli kar na vrtu Ipavčeve hiše.

V komisijo je župan povabil še mag. Vesno Razboršek Vodišek, direktorico Doma starejših Šentjur, Marjano Kugonič, vodjo CKZ Šentjur, mag. Roka Peneca, z Direkcije RS za vode, mag. Jureta Radiška, ravnatelja OŠ Franja Malgaja Šentjur, Draga Slameršaka, direktorja medijske hiše NT&RC, Jožeta Šibala, predsednika sveta KS Ponikva ter Daniela Čoklca iz službe za komunalo in investicije Občine Šentjur. “Naj vas pomirim, pri izbiri Ipavčevega vina ne morete zgrešiti, saj je nabor vina, ki ga boste pokušali, tisti najboljši,” je uvodoma svetoval komisiji Jurij Malovrh, predsednik Vinogradniškega društva Šentjur.

Kako so odločili?

Prav tako jim je pokazal, na kaj morajo biti ocenjevalci pozorni in predvsem izbrati tisto vino, ki jim je najbolj všeč. Oceno vin pa so po pokušanju vin zapisali na listek, ki je bil del povprečne ocene vina. Tisto z največjo oceno bo postalo Gustavovo, Benjaminovo in Josipovo vino. Tokrat so ocenjevalci poskusili tudi dve penini vinogradnika Jureta Zdolška in Edija Kolarja. Kateri vinogradnik bo letos pridobil laskavi naslov Ipavčevega vina, pa bo znano v petek na razglasitvi rezultatov. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Vinogradniki prejeli priznanja za “korončke”

Jure Godler

Letos ocenili nekaj manj vinskih vzorcev

Jure Godler

Šentjurčani imamo prvo penino

Jure Godler

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Jure Zdolšek prvi do vina z oceno 19

Jure Godler

Izbirali so Ipavčeva vina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več