5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Ko Valentin sreča Venero

Šentjur, 13. 5. 2018 – V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je kar dvanajst let po izdaji prve pesniške zbirke Valentin in Venera nastopil že čas, da se šentjurski literati ponovno razgalijo skozi ljubezensko poezijo. V knjigi, katere platnico je program za prepoznavo neprimernih vsebin na socialnem omrežju celo cenzuriral, so predstavljene tako romantične kot malo bolj konkretne erotične vsebine poezije. “Zbirki Vstala Valentin in Venera združuje različne pesmi in prozne zapise, vse pa povezuje lepota duha in mesa, včasih na meji sanjarjenja, drugič na trde konkretnosti,” so zapisali literati. Zbrane je uvodoma pozdravila Lučka Palir Mavrič, predsednica Literarnega društva Šentjur, ki je zbirko izdalo.

Zbirka je nastala v sodelovanju Literarnega društva Šentjur s Šaleškim literarnim društvom Hotenja, dogodka pa se je udeležila tudi njihova predstavnica Tatjana Vidmar. Premierno je bila predstavljena novembra lani v Velenju. Predstavitev zbirke pa je sodila tudi kot dogodek v Tednu ljubiteljske kulture 2018. Poezijo je čutno, z žametnim glasom prebiral radijski voditelj in domačin Luka Žerjav. Za glasbo na večeru je bil zadolžen odličen pianist Rok Rednak. Žal pa prebiranje erotične poezije ni privabilo trume občinstva, ampak tistim, ki so se predstavitve zbirke Valentin in Venera udeležili, jim je na trenutke postalo kar vroče. Le zakaj? (Jure Godler)

Sorodne novice

Regijsko priznanje za najboljšo moško vlogo prejel Luka Žerjav

Jure Godler

Moja domovina v zborovski pesmi

Jure Godler

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

O sopotnikih in osatih

ViP

“Povej, kaj bereš te dni”

Jure Godler

Z besedami in med njimi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več