27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Regijsko priznanje za najboljšo moško vlogo prejel Luka Žerjav

Šentjur, 2. 6. 2023 – Linhartovo srečanje – Festival gledaliških skupin Slovenije 2023 – je vsakoletno srečanje ljubiteljskih gledališč, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Letos smo tudi Šentjurčani imeli svoja predstavnika na srečanju – to sta bila zakonca Edith in Tom Costo s predstavo Costo & Costo. V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pa je Anita Koleša, vodja območne izpostave JSKD Šentjur, organizirala regijsko srečanje, v goste pa eno od celjskih skupin Gledališče Zarja Celje.

Vse predstave na območnem srečanju si ogledajo strokovni ocenjevalci, ki se po vsaki predstavi srečajo z ustvarjalno ekipo, pripravijo pisno oceno ter sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Na regijsko srečanje se je Zarja iz Trnovelj uvrstila s predstavo Fiziki. Predstava pa je bila za Šentjurčane še toliko bolj zanimiva, saj v njej glavno moško vlogo igra Luka Žerjav, ki ga mnogi prepoznamo tudi po vlogi Gustava Ipavca, ki jo odlično upodablja v času Šentjurjevega, je pa tudi voditelj programa na Radiu Celje.

Psihiatrija

Gledališko predstavo švicarskega dramatika Friedricha Durrenmatta je režiral Žiga Medvešček. V psihiatrični bolnišnici, kjer so zaprti trije največji fiziki, vsak od njih živi svoj alterlife v Isaacu Newton, Albertu Einsteinu in Johannu Wilhemu Mobiusu. Žal pa se na zasebni psihiatriji zgodijo umori medicinskih sester. Inšpektor, ki preiskuje umor, je svoje delo takoj končal, saj so morilci znani. Pa vendar trije veleumi le hinijo svojo norost, saj je meja med genialnostjo in norostjo zelo tanka. Vmeša pa se tudi zdravnica, ki ima svoje načrte.

Na koncu predstave sta regijska priznanja za gledališke skupine in posameznike, ki so dosegli regijski nivo, podelili Anita Koleša in Barbara Gradič Oset, nova predsednica Zveze kulturnih društev Šentjur. V ansamblu Fizikov so priznanja prejeli Urška Majcen, za glavno žensko vlogo v predstavi “Roza”, Srečko Centrih za stransko moško vlogo v predstavi “Fiziki” in Luka Žerjav za glavno moško vlogo v predstavi “Fiziki.” (Jure Godler)

Sorodne novice

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler

Moja domovina v zborovski pesmi

Jure Godler

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Zbori prepevali Ipavčeve skladbe

Jure Godler

Ko Valentin sreča Venero

Jure Godler

Predstavili Šentjurjevo 2015

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več