19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

1. april 2020Miha Kundih je Ponkovljan, ki že nekaj let živi v Šentjurju. Zase pravi, da vsak problem obrne v »štos«. Dobro se znajde v vlogi povezovalca, saj mu javno nastopanje ne dela večjih težav. Koncerte obarva na svoj humorističen način in se po stand-upovsko pošali z občinstvom. Je pozitiven človek, svoj čas pa rad izkoristi za družino, glasbo, petje … Zaposlen je v Rimskih termah kot zastopnik za ruski trg. Kdo bi bil torej primernejši za 1. april, če ne ravno zabavljač?

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

Ufff … Skoraj vsak dan je kakšna. V osnovni šoli smo npr. vozili šolski avtobus po parkirišču pred šolo, se vozili z motorji okoli stadiona, za nami pa so na vrvi privezani morali tekati kakšno leto mlajši »prijatelji«. V poznih najstniških letih smo imeli band in smo bili »super pridni«. Ker pa sem vedno za akcijo in imam dosti neumnih idej, se vsak teden zgodi kakšna neumnost doma, v družbi ali pa v službi.

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

Največ sigurno matematika, fizika in kemija, najraje pa sem imel tuje jezike, geografijo in slovenščino. Priden sem bil le v osnovni šoli, potem pa malo manj.

Katera jed je vaša največja mojstrovina? Nam lahko zaupate recept?

Nisem ravno kuhar, znam pa pripravljati morske specialitete. Mislim, da so moji lignji na buzari moja top mojstrovina. Recepte sem zbiral po hrvaških otokih, ko sem se še ukvarjal z jadranjem. Ko mine čas koronavirusa – vabljeni.

Med ljudmi ste zelo priljubljeni, saj povsod trosite svojo pozitivno energijo in nemalokrat ljudi tudi nasmejite do solz. Kako vam to uspeva?

Na vse gledam zelo pozitivno in vse probleme obrnem na  »štos«, kar je všeč vsem, razen moji ženi. Mislim, da sem tudi dober v improvizaciji, kar je ljudem všeč.

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Pri odgovoru mi trenutno pomaga žena. Ona gleda po stanovanju in najde ogromno stvari, ki bi jih moral popraviti. Drugače pa se kar znajdem z moškimi opravili, samo volje mi včasih manjka.

Koga bi izbrali, če bi lahko na kavo in klepet povabili katero koli osebo iz naše občine?

Želel bi si en dolgi čvek in dooolgo kavo z Robijem in Dadotom. To sta člana našega bivšega najstniškega banda. Že nekaj let se dogovarjamo za »kavo«, pa nam še ni uspelo.

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Peter Pan mi je bil vedno všeč. Pomembno je, da bi na koncu pravljice premagal zlo, našel zaklad in se poročil z najlepšo v deželi.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

Vsekakor več preživetega časa z družino, drugače pa urejanje kleti, beljenje, veliko rekreacije in časa za klavir, kitaro, vse piščalke, ki so zaprašene. Se vnaprej opravičujem sosedom,

Kako v času samoizolacije potekajo vaše vsakodnevne obveznosti?

S hčerko Julijo sva z vozičkom raziskala že vse poti okoli Šentjurja. Celo »Celjske grofe« bom verjetno prebral do konca. Drugače pa: zajtrk, slivovka, poročila, otroci, malica, sprehod, poročila, kosilo, kavica na balkonu, sprehod, poročila, večerja in spet in spet v istem tempu.

Kako skrbite za svoje zdravje, se kaj razkužujete?

Upoštevamo vsa navodila, s starši in prijatelji se slišimo le preko vibra. Razkužujemo se redno zunaj in znotraj. S sosedom Juretom se spodbujava z razkuževanjem kar čez balkon.

Lahko z nami delite vaš najljubši vic?

Veliko se jih je nabralo. Mogoče enega aktualnega: Kaj pravijo Črnogorci glede karantene: Pa ljudi, ovo smo trenirali cijeli život.

Slišali smo, da imate bogate izkušnje z Rusinjami in Azerbajdžankami, zakaj?

To vprašanje je verjetno zastavil urednik.

Res je, da delam že nekaj let v turizmu na rusko govorečih tržiščih in sem obiskal veliko mest bivše Rusije in spoznal veliko ljudi. Nimam pa izkušenj z Rusinjami, sploh pa ne z Azerbajdžankami. V prejšnji firmi sem bil kar nekajkrat v Azerbajdžanu, sedaj pa delam za armenskega lastnika in zaradi odnosov med Armenijo in Azerbajdžanom potovanje v Baku ni najbolj priporočljivo.

Hvala.

Sorodne novice

Zdravko Brglez: »V Indiji so vsi med seboj prijatelji.«

Urša Kajba

Marjan Dobnik ima najmanjše kolo v Sloveniji

Urša Kajba

Gašper Andrinek: Mediji in novinarstvo so v zadnjih letih izgubili na veljavi in zaupanju

Jure Godler

Ivanka Uduč: Domoljubje mi je bilo položeno v zibelko

Tjaša Ferlež

Na Evrovizijo bi lahko odšli kar ponkovški Sončki

Tjaša Ferlež

Zvok klekljev je bil za moja ušesa najlepša melodija

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več