15.8 C
Šentjur pri Celju
05/04/2020
sentjur.net

#koronaintervju št. 3: Matej Verdinek, radijski voditelj

18. marec 2020 – V tretji epizodi #koronaintervju se predstavlja Matej Verdinek. Matej je glas z radia. Ponkovljan in 26-letni radijski voditelj, ki je o tem delu sanjal že od malih nog. Obožuje vse, kar je povezano z radiem – da govori kot moderator in povezuje radijski program (trenutno na Radiu Veseljak), snema reklamne oglase za več različnih radijskih postaj in povezuje športne dogodke. Svoj glas posoja animiranim likom v otroško-mladinskih TV-serijah in risankah na kanalu Nickelodeon. Poleg nekaj ostalih manjših vlog v različnih risankah je njegov glas slišati kot Henry v ameriški komični seriji Henry Danger in David v kolumbijski seriji Noobees.

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

Še vedno živim mladost(no), zato se bom vrnil v ne tako oddaljen september 2019, ko sem se ob zaključku poletja okopal v bazenčku sredi City centra v Celju. Kasneje sem imel sicer zagovor pri varnostnikih, ampak smo se razšli nasmejani in brez kazni. Videoposnetek najdete na spletnem brskalniku, če vpišete ključni besedi »Verdinek bazenček«.
No, če res želite še večjo lumparijo, pa naj izpostavim enomesečno obdobje, ko smo pri starosti nekje 10 let še z dvema prijateljema klicali na vročo linijo in, NE BOSTE VERJELI, z gospodičnami govorili o računalniških igricah. Seveda ni bil račun za telefon ob koncu meseca zaradi tega nič manjši (cca. 24 tisoč tolarjev), ki pa sem ga moral plačati sam. Od takrat naprej nisem nikoli več klical na številko, ki se začne z 090 …

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

Uf … matematike nikoli nisem maral. Prav spomnim se, kako sem v OŠ vedno gledal tisto oceno 3 sredi večine petic in nekaj štiric pri ostalih predmetih. No, v srednji šoli sem se ji maščeval in »zanalašč« še bolj delal naloge in se učil, s čimer mi je uspelo v 3. in 4. letniku oceno spraviti celo na 5.
Zelo rad pa sem imel biologijo; ne vem posebnega razloga, ampak vem, da mi je bila zelo pri srcu učiteljica Dragica J., kar je verjetno pridodalo tisti občutek :).

Katera jed je vaša največja mojstrovina? Nam lahko zaupate recept?

Največkrat se lotim priprave moje najljubše jedi, to je piščanec ali puran v smetanovi omaki.
Najprej narežem čebulo, jo malo popečem na olju, nato dodam narezane koščke mesa in, ko rahlo porjavijo, vmešam 4 velike žlice kisle smetane, 2 zdenka sira, malo popra, rdeče paprike v prahu in vegete in mešam, dokler ne postane omaka srednje tekoča. Kot prilogo pa riž, ki ga kuham tako dolgo, da ne škrta, ko ga pregrizneš.

Ste instagram influencer. Kdo je na tem področju vaš idol in zakaj?

Pravzaprav sem trenutno slaba desetina »influencerja«, saj velja neko pravilo, ki pravi, da si influencer, ko tvoj Instagram profil doseže 10 tisoč sledilcev. Za zdaj sem malo pod tisoč, zato bo prišel prav vsak nov sledilec. Če še nisi – je zdaj pravi trenutek, da to postaneš :)! Kar se idolov tiče, nimam posebnih, mi je pa en bolj zanimivih Instagram uporabnikov reper Eminem, kateremu sledi malo manj, kot 28 milijonov ljudi, on, frajer, pa niti enemu!

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Ravnokar sva se z dekletom preselila na svoje, zato ni še nič crknilo, ker je vse bolj, kot ne, novo. Sem pa zadovoljen z montažo stenskega kuhinjskega nosilca, na katerega se obesijo kuhinjske krpe in podobne stvari. Če bi prislonili »vaservago« bi videli, da je »v nulo«!

Koga bi izbrali, če bi lahko na kavo in klepet povabili katero koli osebo iz naše občine?

Povabil bi Svetega Jurija, da bi mi povedal kako je obvladal zmaja. Potem bi z odgovorom pomagal vsem moškim, ki nimajo miru s svojimi taščami. 🙂

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Živel bi v pravljici o Robin Hoodu. Všeč mi je to, da je pomagal revnim, tistim, ki potrebujejo pomoč.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

Po navadi dela ne odlagam, ker imam rad pravočasno urejene stvari, kar pomeni, da moraš vse početi sproti, oziroma včasih tudi malo za naprej. Pa še se zgodi, da česa ne opravim, ker pozabim zaradi 100-tih stvari, ki jih imam v glavi, kar mi potem daje potrditev, da je najbolje delati vse kolikor se da, sproti!

Kako v času samoizolacije poteka delo na radiu? Kaj razkužujete?

Bolje bi bilo, če bi vprašal česa NE razkužujemo, hehe. Delo se je seveda spremenilo, ni več jutranjih parov, vsak oddela svoj samostojni termin, razkuži mikrofon, mešalno mizo, miško, tipkovnico, kljuke in mizo, odpre okno na stežaj, se na 2 metra izogne naslednjemu voditelju in gre domov.

V kratkem času radijskega voditeljstva ste zamenjali kar nekaj radijev. Ste tako dobri ali tako slabi?

Zelo relativno vprašanje, na katerega težko odgovorim, ker se v radijskih vodah ves čas vse spreminja. Nikoli ni ena stvar »točno takšna in čisto nič drugačna« in vedno boš z enim načinom dela nekomu (od poslušalcev) bližje, kot drugemu. To, da sem v zadnjih šestih letih delal na štirih radijih, pa je pot, za katero sem hvaležen, ker sem izoblikoval nek svoj profil radijskega voditelja. Ugotovil sem, kaj mi je všeč in kaj ne, poleg vsega pa je delo na »večjem« in bolj poslušanem radiu lažje, dosežeš več ljudi in s tem v družbi utrdiš nek svoj jaz na področju širše Slovenije. Na lokalnem radiu je seveda to precej težko oziroma morda celo nemogoče.

Lahko z nami delite vaš najljubši vic?

Ne vem, če je to ravno vic, je pa zagotovo stavek, ki ima močan pomen. Ponavadi ga uporabim v hecu, ko me kdo vpraša, kako to, da sem tako redko pri maši, če pa sem bil včasih ministrant. Pa mu odgovorim: bolje biti v gostilni in misliti na cerkev, kot biti v cerkvi in misliti na gostilno. 🙂 (Jure Godler)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

#koronaintervju št. 19 – Aleš Guzej, predsednik GZŠ

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 16 – Mateja Bobek, umetnica

Jure Godler

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več