13.9 C
Šentjur pri Celju
18/09/2020
sentjur.net

Lintvarji iskali K’teriga najrajš’ ima

Gorica pri Slivnici, 20. 1. 2017 – Plesalke in plesalci Mladinske folklorne skupine Lintvar so v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici pripravili koncet z naslovom K’teriga najrajš’ ima. MFS Lintvar sestavlja okoli 20 plesalk in plesalcev, gojijo pa pristno ljubezen do ljudskega izročila in bogate slovenske etnološke glasbene in plesene zapuščine. Njihova strokovna vodja je Anja Laubič, delujejo pa v okviru KUD Skrinja, ki ga vodi Tanja Gobec. Lintvarci so sprva razigrano odplesali ples Črna vrata, kjer so ples prepletli z zgodbo o Ajdovski babi.

Gostje koncerta so bili otroci, ki plešejo v Otroški folklorni skupini OŠ Slivnica pri Celju. Zaplesali so ples Pikapolonica poleti v nebesa, njihova mentorica in avtorica odrske postavitve je Polona Vengušt. Po plesu pa je prišel čas še za petje. Na oder so stopile domačinke, pevke Vokalne skupine Kresnice pod vodstvom Mojce Krevel.

Lintvarji so se v mesecu oktobru udeležili tudi mednarodnega festivala folklornih skupin v Beogradu, tokrat pa so občinstvo popeljali na bližnje in krajše potovanje po Kozjanskem in se predstavili s plesom v parih in tudi v trojkah in skupni pesmi. Skozi koncert pa so vseskozi iskali, kdo ima koga najraje in se s plesom navezali na zadnji plesni sklop. MFS Lintvar je znova dokazala, zakaj je v naši občini najuspešnejša folklorna skupina. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Poj mi pesem za Prešernov dan

Jure Godler

Kaj je folklora?

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler

Tudi na tretjem Izzivu poletja izzivali vreme

Jure Godler

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Odlična vokalna uvertura v praznične dni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več