5.9 C
Šentjur pri Celju
26/09/2020
sentjur.net

Ljubim te Broadway prislužil stoječe ovacije

Šentjur, 15. 7. 2017 – Sobotna noč je z občinstvom nabito polni vrt Ipavčeve hiše prestavila v Broadway, svet glasbe in plesa. Mistični svet, ki ni dostopen vsakemu, in le redki imajo priložnost, da vkorakajo vanj. Na naš prag pa ga je tudi letos postavil Boštjan Korošec. Ta vsako leto pripravlja poletne pevske delavnice “ISSW 2017″, ki so namenjene muzikalu. Zanimanje za to zvrst glasbe pa se iz leta v leto veča, saj so sploh v zadnjih letih, kakor gobe po dežju, začele cveteti številne odlične produkcije muzikalov – Mama mia, Veronika Deseniška, Vesna, Cvetje v jeseni … V vseh pa sodelujejo tudi mentorji in udeleženci delavnic Vocal BK Studia. Korošec je s svojo ekipo tudi tokrat pripravil tradicionalni muzikal Broadway I love, ki ga že vrsto let pripravlja na vrtu Ipavčeve hiše. Na prireditvi pa se predstavijo udeleženci delavnic.

Nastopajoči – bilo jih je 16, so v desetnevnih delavnicah pripravili vrhunsko prireditev, za katero se je marsikdo med občinstvom spraševal, kako jo je mogoče v tako kratkem času pripraviti do takšne kvalitete. Izobraževanje je potekalo vse dni delavnice tako individualno kot skupinsko, udeleženci pa so imeli možnost spoznati vse prvine glasbenega gledališča (petje, ples, igra idr.) ter tako nadgraditi svoje znanje. Za to pa se morajo predvsem zahvaliti vrhunskim mentorjem Željki Predojević Korošec, Lei Kukovičič, Luku Markus Stajerju, Simonu Dvoršaku in nenazadnje Boštjanu Korošcu. Za odličen nastop pa so si nastopajoči prislužili stoječe ovacije občinstva. (Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler

Broadway približali Šentjurju

Jure Godler

Dan državnosti brez presežnikov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več