33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Miniolimpijci okupirali šentjurski stadion

Šentjur, 20. 9. 2014 – Mini olimpijada je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije. Soorganizatorji tega projekta so tudi lokalne športne zveze. Pri organizaciji letošnje, že šeste Mini olimpijade v Šentjurju, so poleg prvih dveh sodelovala tudi nekatera šentjurska društva – ŠD Pingvin Dramlje, Atletski klub Šentjur, Taekwon-do klub Ahac Šentjur in nekateri prostovoljci. Mini olimpijada je projekt, namenjen otrokom prve triade devetletke. Otroci na tej športno-družabni prireditvi spoznavajo različne športne discipline. Organizatorji dajejo velik poudarek tudi na fair playu. Moto mini olimpijad je: “Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati.”  Prireditev se je začela zelo olimpijsko – z mimohodom olimpijske zastave ter bakle, zaigrala pa je tudi olimpijska himna. Predstavnica olimpijskega komiteja je pozdravila 200 miniolimpijcev in vsaj toliko staršev. “Pomembno je, da starši podpirate otroke pri športnem udejstvovanju,” je nagovorila prisotne ter se jim zahvalila za udeležbo. Zbrane pa je pozdravil tudi predsednik Športne zveze Šentjur Vladimir Artnak.

Otroci, porazdeljeni po razredih, so v spremstvu učiteljic v sedmih skupinah krožili po pripravljenih igrah. Pomerili so se v metu žvižgača, v metu žogice, v teku na 200 m, svoje motorične sposobnosti so preizkusili na dveh poligonih, igrali so med dvema ognjema, skakali troskok in se nenazadnje naučili udarcev Taekwon-doja, pri čemer jih je vodil evropski prvak Denis Drapić. Ko so vsi otroci zaključili vse pripravljene discipline, so prejeli diplome in skromna darilca. (J. G.)

 

 

Sorodne novice

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Jure Godler

Športne igre letos s skromnejšo udeležbo

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler

Novoletni tekači za uspešno leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več