30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Mlada virtuoza očarala slivniško publiko

Gorica pri Slivnici, 3. 3. 2016 – Goričanka Patricija Turnšek, sicer dijakinja 3. letnika I. gimnazije v Celju, se s klasično kitaro spoprijema že dolga leta. Plod dolgoletnih vaj in urjenja so tudi mnoga priznanja, nagrade s tekmovanj ter številčni nastopi. Prav zato se je odločila, da se predstavi tudi pred domačo publiko. Tako je v sodelovanju s sošolcem Janom Brodnjakom v podružnični cerkvi sv. Urbana v Gorici pripravila kitarski recital.

Skoraj polno cerkev je najprej pozdravil župnik Marko Šraml, nato sta se Patricija in Jan s kitaro sprehodila čez Bachove, Strajnerjeve, Piazzollanove in še mnogotere melodije, ki so v izjemni akustiki cerkve v Gorici izzvenele v popolnosti, kljub temu da jima je nekaj težav, ki sta jih spretno prekrila, delal tudi mraz. Ob koncu sta izjemna kitarista prejela še šopek in bučen aplavz. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Pomladna simfonija Eve Vrečko

Jure Godler

Afera v Zgornjem trgu

Jure Godler

Recital pretrd oreh tudi za celjske srednješolce

Jure Godler

Teater (nade)budnih briljiral na območnem tekmovanju

Jure Godler

Malgajevci opravičili naziv kulturne šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več