5.2 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Mladi bralci nagrajeni z vrhunsko predstavo

Šentjur, 4. 4. 2017 – Projekt bralne značke za najmlajše – Beremo s sovico Znalko je eden od tradicionalnih projektov, ki jih organizira Knjižnica Šentjur. Na tem projektu se skuša vzpodbuditi tako starše, da otrokom berejo pravljice, kot tudi otroke, da si ob poslušanju pravljic širijo besedni zaklad. “Tisti otroci, ki slišijo in preberejo veliko pravljic in jih kasneje pripovedujejo, vsi zrastejo v velike in dobre ljudi,” je nagovorila zbrane v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur direktorica knjižnice Tatjana Oset.

Vsem, ki so sodelovali pri tem projektu, so podelili posebna bralna priznanja, ki jih je oblikovala ilustratorka Mojca Cerjak, ki je prav tako bila prisotna na prireditvi. V bralni znački je sodelovalo 88 otrok, ki so s starši prebrali vsaj pet pravljic in oddali risbico. Te risbice so razstavljene v Knjižnici Šentjur. Knjižničarka Valentina Recko je za letos že pripravila nov bralni seznam. Vsi otroci, ki so sodelovali pri tem projektu, so prejeli priznanja. Organizatorji so otroke nagradili z gledališko predstavo Siti teatra Čuk na palici, ki je bila zagotovo nadpovprečna. (Jure Godler)

Sorodne novice

Predstavili knjigo o Josipu Ipavcu – Slovenski Mozart

Jure Godler

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler

Malčkom podelili bralna priznanja

Jure Godler

Bralno značko za odrasle osvojilo 187 bralcev

Jure Godler

Poletavci z zlatim Gregorjem Zdolškom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več