12.1 C
Šentjur pri Celju
27/10/2020
sentjur.net

Na gradu Podsreda odstirali doživljanje metulja

Podsreda, 8. 9. 2018 –  V renesančni dvorani gradu Podsreda je potekala predstavitev zbirke Pesmi o metuljih, ki je nastala v sodelovanju med Javnim zavodom Kozjanski park in Literarnim društvom Šentjur. Dogodek je sovpadal z otvoritvenim dnevom Nacionalnega meseca skupnega branja.

Tovrstno sodelovanje med Kozjanskim parkom in Literarnim društvom Šentjur sta že pred dvema letoma zasnovala mag. Teo Hrvoje Oršanič in Milenko Strašek, ko je nastala zbirka pesmi o naravi, v knjižici z naslovom Narava. Letos pa so se s pisano besedo podali v živopisani svet metuljev, ki so jih na območju Kozjanskega opazili že več kot 1200 vrst. Po zaslugi štiriindvajsetih sodelujočih avtorjev je tokrat nastala druga zbirka pesmi Metulji. Svoje uvodne besede so v njej prispevali direktorica Kozjanskega parka mag. Valerija Slemenšek in urednik knjižice Milenko Strašek ter predsednica šentjurskih litaratov Lučka Palir Mavrič.

Slednja dva sta obiskovalce tudi pozdravila in povedala nekaj o nastanku druge knjižice ter o dobrem sodelovanju s Kozjanskim parkom. “V posebno veselje nam je, da je knjižica izšla v času, ko se po vsej Sloveniji pričnejo dogodki v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja (8. september-8. oktober 2018)”, je poudarila Palir Mavričeva. Avtorje in ostale obiskovalce je v imenu Kozjanskega parka pozdravila tudi Nataša Ferlinc Krašovic. Vsi govorniki so izrazili željo, da se sodelovanje nadaljuje, kar Strašek v svojem uvodniku z veseljem ugotavlja, da se je prijelo. Prisotni avtorji so prebrali po eno ali dve deli, njihovo predstavitev videnja in doživljanja metulja pa je obogatila še razstava o metuljih v prostoru, kjer se je dogodek odvijal. V knjižici pa je metulje narisala Vesna Zakonjšek. (Majda Rezec; foto: Nika Gradišek)

Sorodne novice

O sopotnikih in osatih

ViP

“Povej, kaj bereš te dni”

Jure Godler

Z besedami in med njimi

Jure Godler

Štrudlmojstra in zmagovalec z najdaljšim olupom  iz naših logov

Jure Godler

Ko Valentin sreča Venero

Jure Godler

Predstavili zbornik Minevanje in spomini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več