-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Na Košnico po asfaltirani prevleki

Košnica, 22. 10. 2016 – Zaključena je druga faza sanacije in modernizacije javne poti Zg. košnica – Pogorevce. KS Prevorje se je za omenjeni 570 metrov dolgi odsek ceste prijavila na občinski razpis za sofinanciranje prenove ceste. Skupno je prenova z asfaltiranjem stala dobrih 33.330 evrov, ob tem pa se ne sme pozabiti, da so krajani vložili veliko lastnih sredstev in prostovoljenga dela. Krajevna skupnost je prispevala za primerno podlago, Občina Šentjur pa asfalt. Prva faza ceste, ki povezuje dve vaški skupnosti Žegar in Košnico, je bila modernizirana že leta 2014. Predsednik sveta KS Prevorje Damjan Maček je v nagovoru povedal: “Plan je postal realnost za vse nas, ki uporabljamo to cesto. Krajani ste zbrali pogum in sredstva, da smo skupaj pripravili voziščno konstrukcijo do te mere.” Maček se je še zahvalil gonilni sili projekta, krajanu Jožku Špoljarju.

“Takšen model sofinanciranja izgradnje cest, ki ga uporabljamo v teh finančno zaostrenih časih, verjetno edini, ki je možen, da pridobimo kakšne investicije in za to se vam zahvaljujem in vam čestitam ob novi pridobitvi,” je dodal še župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Poudaril je, da so preko tega razpisa uredili več kot 62 odsekov cest in bodo s takšnim načinom sofinanciranja nadaljevali tudi v prihodnje. Besedo pa je dobil tudi Jožko Špoljar, ki se je zahvalil vsem, ki so prispevali za cesto, ter družini Furman za novo kapelico. Poleg ceste pa je župnik Marko Šramel blagoslovil tudi kapelico “na Kofinih”, ki so jo tudi postavili ob cesti. V njej je več kot 100-letni leseni kip Marije, ki so ga revstavrirali in je odlično ohranjen. Ob blagoslovu kapele so zapeli cerkevni pevci s Prevorja, po slavnostnem prerezu traku modernizirane ceste pa je sledila še pogostitev v šotoru pri Špojlarjih. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Novi metri ceste v Razborju

Jure Godler

Dolgo pričakovana cesta končno odprta

Jure Godler

Novi metri cest v Voducah in na Dolgi Gori

Jure Godler

Tudi na Košnico po obnovljeni cesti

Jure Godler

Cesta na Straži na Gori: Skupaj smo zmogli

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več