9.9 C
Sentjur
21/02/2020
sentjur.net

Novi metri ceste v Razborju

Dramlje, 10. 5. 2019 – Vsak nov meter modernizirane ceste je pridobitev za občino in predvsem za krajane, ki živijo ob tej cesti. Zato so otvoritve odsekov vedno vesel dogodek. Tokrat so uporabi predali odsek občinske ceste Razbor – Hotunje. Že uvodoma so za prijetno vzdušje pokrbeli pevci Drameljskega odmeva, ki so skoraj stoglavo množico krajanov navdušili z ubranim petjem. Zbrane je kot prva nagovorila predsednica Krajevne skupnosti Dramlje Nataša Seničar. “V zadnjih letih je bilo v naših krajih veliko novih pridobitev, česar smo zelo veseli. Ker pa so potrebe po cestni infrastrukturi še velike, si želimo, da se tudi v prihodnje čim večkrat srečamo na podobnih dogodkih,” je dodala Seničarjeva.

Slab kilometer ceste

O novi pridobitvi krajanov Razborja je spregovoril tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Izpostavil je, da ima občina zelo razvejano cestno omrežje, saj ima 400 km lokalnih cest in javnih poti in 400 km nekategoriziranih cest. Za novi cestni odsek, ki je dolg slab kilometer, je Občina prispevala slabih 300.000 evrov in vsebuje vse, kar potrebuje moderna cesta – od kanalizacijskih vodov, odvodnjavanja itd. “Cesto smo razširili in rešili eno črno točko v občini v ovinku, kjer je predstavljala stara cesta nevarnost za potencialni zdrs,” je obrazložil župan. Poudaril je, da mora kot župan gledati občino kot celoto in je potrebno investicije porazdeliti.

Izpostavil je tudi problem hitrosti vožnje ter pozval domačine in tiste, ki cesto uporabljajo, da četudi je cesta širša in boljša, naj prilagodijo svojo vožnjo. Novo cesto je blagoslovil tudi domači županik Niko Krajnc. Na citrah je zaigrala Iva Čede. Na prireditvi je bila prisotna tudi poslanka SNS, ki je bila izvoljena v šentjurskem volilnem okraju, Lidija Ivanuša. Po prerezu slavnostnega traku so cesto predali namenu, domačini pa so pripravili tudi piknik za vse zbrane, ki jih občasna ploha ni pregnala v varna zavetja.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Na Košnico po asfaltirani prevleki

Jure Godler

Dolgo pričakovana cesta končno odprta

Jure Godler

Novi metri cest v Voducah in na Dolgi Gori

Jure Godler

Cesta na Straži na Gori: Skupaj smo zmogli

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več