17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Na salamijadi v Šentilju pri Velenju posegli po najvišjih mestih

Velenje, 22. 4. 2018 – Turistično društvo Šentilj pri Velenju je letos pripravilo že 17. kulinarično druženje, kjer so člani strokovne komisije in obiskovalci ocenili in razglasili najboljše salame in bunke. Tovrstnega tekmovanja se vsako leto udeležijo tudi člani društva Izviri Dobrina, ki posegajo po najvišjih priznanjih, letos so osvojili kar pet pokalov.

Salamijada v tamkajšnji dom krajanov privablja vsako leto veliko pridelovalcev salam in bunk od blizu in daleč. Dobrinčani, ki so s tem društvom že nekaj let z njimi posestreni, se tekmovanja udeležujejo že okoli 10 let. Kot je povedala predsednica društva Izviri Dobrina Danica Recko, so zadnje čase vedno bolj prepoznavni po kvalitetnih izdelkih, domov pa prinesejo vsako leto kakšen pokal več. Letos so jih osvojili kar pet. Izkušene brbončice strokovne tričlanske komisije so letos morale okusiti kar 43 salam in 7 bunk. Komisija je imela po besedah njihovega predsednika Ivana Petka zelo težko delo, ker so bili izdelki zelo kvalitetni.

Strokovna komisija in komisija iz občinstva je vsak vzorec točkovala, na osnovi seštetih točk pa razglasila tri najboljše izdelke salam in bunk. Po oceni občinstva si je prvo mesto prislužila bunka, ki jo je prinesel Marjan Recko iz Košnice. Strokovna komisija pa je prisodila, da si je tretje mesto prislužila bunka Martina Recka iz Dobrine ter prvo mesto bunka, last Srečka Krajnčana iz Loke pri Žusmu. Izstopale so tudi »naše« salame, saj je po oceni strokovne komisije pokal za drugo mesto prejel Marjan Recko iz Košnice, za najboljšo salamo pa Božo Centrih iz Loke pri Žusmu. (Majda Rezec; foto: arhiv društva Izviri Dobrina)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sorodne novice

Že 12. tradicionalna Salamijada

Tjaša Ferlež

Viktor Ojsteršek z najboljšo salamo

Majda Rezec

Dvojno zlato v Loko pri Žusmu

Jure Godler

Prehodni pokal v trajno last prejel Viktor Ojsteršek

Jure Godler

Šentjurjevo otvorili s podelitvami priznanj in z razstavami

Jure Godler

Naše salame so odlične

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več