-0.5 C
Šentjur
06/12/2019
sentjur.net

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Planina pri Sevnici, 7. 7. 2017 – Šentjurski ponos gospodarstva, planinsko podjetje Tajfun, je ob 50-letnici svojega obstoja organiziralo prvi Tajfunov World Summit 2017. Nekakšen vrhunec delovanja, na katerega so organizatorji v Tajfunu povabili kar 950 povabljenih gostov iz 35 držav iz celega sveta – Brazilije, Amerike, Francije, Nemčije, Ukrajine, Rusije, Avstrije, Belorusije, Italije … Tajfun, ki je postal globalno podjetje, ima mrežo svojih poslovalnic in povezanih podjetij že skoraj po vsem svetu in sodi v sam vrh uspešnih slovenskih podjetij. Podjetje pa je v tem polstoletja trajajočem poslu postalo svetovno prepoznavno in v lasti družine Špan, stacionirano zraven planinskega kozolca, kjer je Jože Špan prvič izdelal puhalnik. Danes podjetje Tajfun vodi Iztok Špan, ki je leta 2012 dobil priznanje za managerski izziv.

Zgodba o uspehu

Ambicija podjetja je, da postane vodilni svetovni proizvajalec v niši gospodarskih strojev, in je ob tem tudi na pravi poti. Celodnevni program so pričeli s predstavitvijo novosti za vse povabljence, direktor Špan pa je predstavil tudi zgodbo o uspehu. Gostje so si lahko ogledali tudi demonstracije strojev podjetja, različne razstave, povezane s Tajfunom, proizvodnjo podjetja itd. Med drugim so predstavili profesionalni gozdarski vitel VIP 90 PRO, nadgradnjo rezalno-cepilnega stroja RCA 480 Joy, mobilni rezalno-cepilni stroj RCA 330 … Predstavili so novo linijo izdelkov – viseča dvigala HSR Tajfun LIV. Iztok Špan je tudi predstavil razvoj in gradnjo novih poslovnih in proizvodnih stavb.

Vseskozi pa so si obiskovalci iz vsega sveta ter domačini lahko ogledali še razstavo Tajfunovih strojev, pokrajinskih fotografij, etnološko razstavo, razstavo Tajfun skozi čas ter razstavo fotografij Matjaža Krivica. Povabljene goste so organizatorji pogostili na gradu Planina z raznovrstno kulinarično ponudbo in slovenskimi izdelki. Za ostale pa so v šotoru na Planini organizirali zabavo, kjer so zapeli Il Divji, za veselico in ples pa so bili zadolženi fantje šentjurskega ansambla Sekstakord z gostjo Nušo Derenda. (Jure Godler)

Sorodne novice

Abraham in njegovi pevci zapeli v Šentvidu pri Planini

Tjaša Ferlež

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

Iztoku Španu nagrada GZS

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Vrtec praznuje. Kaj praznuje? Rojstni dan!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več