16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Naše mlade parlamentarce sprejel Borut Pahor

Šentjur, 8. 6. 2016 – V sredo so se udeleženci Občinskega parlamenta občine Šentjur in Dobje udeležili zaključne ekskurzije, ki je bila nagrada za njihovo prizadevno delo in sodelovanje na Občinskem parlamentu na temo “Pasti mladostništva”. Najprej nas je pot vodila do Planice, kjer smo si ogledali nov nordijski center, z vsemi skakalnicami in spremljajočimi objekti. S sedežnico smo se podali na vrh planiške velikanke, od koder je mogočen pogled na dolino pod Poncami. Tu smo spoznali kašen pogum imajo skakalci, da premagajo takšne višine. Med vožnjo smo poklepetali s skakalci avstrijske reprezentance, ki so bili ravno te dni v Planici na treningu. Stefan Kraft se je prijazno odzval našemu vabilu za slikanje.

Pot smo nadaljevali proti Ljubljani, kjer smo si ogledali Predsedniško palačo, ki že 117 let služi predstavnikom državne oblasti in je eden znamenitejših kulturnih spomenikov v Sloveniji. Sprejel nas je predsednik države, gospod Borut Pahor. Ker je bil ta dan tudi državni praznik – dan Primoža Trubarja, smo prisluhnili himni in kulturnemu programu. Predsednik je vse udeležence izleta presenetil s sladoledom. Razkazal nam je svojo pisarno, konferenčno sobo, zlati salon in darila, ki jih je prejel. Z nami se je tudi slikal za spomin. Ko smo zapuščali predsedniško palačo, smo si lahko ogledali menjavo straže, ki je prisotna le ob državnih praznikih.

Malo smo se še sprehodili po stari Ljubljani in občudovali lepote zelene prestolnice. Naš povratek domov je bil v znamenju spoznavanja novih prijateljev iz sosednjih šol naše občine in navezovanje novih poznanstev. Preživeli smo čudovit dan, naslednje leto pa novim debatam naproti. (foto: OŠ Blaža Kocena Ponikva)

Sorodne novice

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Podarite stari osebni osebni računalnik

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler

Trije zimski botri obdarili tudi nekaj šentjurskih otrok

Jure Godler

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več