14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Nisem najboljši, sem pa najhitrejši!

Dobje – Šentjur, 3. 7. 2014 – Kot kaže, bo letos rekordno leto, ko se naši muzikantje poslavljajo od “ledik” stanu. Včeraj popoldan se je druščina prijateljev zbrala v Dobju, da bi se skupaj odpeljali po slavljenca Staneta Žekarja, ki je na svojem domu pripravljal zabavo. Stane je član ansambla Petka, kjer igra na harmoniko, bobne in tudi poje.

Ko se je družba prijateljev v enakih majčkah s posebnimi vozili, z domačo glasbo in s petjem pripeljala do slavljenca, ta še ni vedel, kaj vse ga čaka, predno stopi v zakonski stan. Presenečeni Stane se je moral preobleči v bolj seksi oblačila, nakar so ga skupaj z dvema kokoškama zaprli v kletko, ki so jo so z dvigalom naložili na avto. Skupaj s spremstvom so ga odpeljali proti Šentjurju, natančneje na Lovski dom.

Sledilo je presenečenje, ki sta mu ga pripravila kot glavni organizator Rok Švab in Aleš Švab z napihljivo lutko. Po vrnitvi skozi Šentjur so se ustavili še pri Centru Selič, kjer je slavljenec moral opraviti še eno nalogo. Prodati je moral zlata jajca, kar sploh ni bil problem, saj je bilo kupcev dovolj. Po končanih nalogah so se vsi napotili nazaj proti Dobju, kjer jih je čakalo skupno druženje ob dobri jedači in pijači do prihoda deklet, ki so imela tudi svojo zabavo. Kar kmalu se bo podobna situacija pripetila še vodji ansambla Petka Matjažu Vodišku. (V. A.)

 

Sorodne novice

Zbirali sredstva za kalobške orgle

Jure Godler

Prvomajska Resevna: Delo postaja znova vrednota

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

Jure Godler

Veselo s Pišečko Mico in Petko

Majda Rezec

”Avtocesta” skozi Presečno še ena vez med sosednjima občinama

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več