-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Odprli so vrata čebelnjaka v Dobovcu pri Ponikvi

Ponikva, 2. 7. 2022 – V soboto je Čebelarsko društvo Ponikva organiziralo tradicionalni Dan odprtih vrat, ki je tokrat potekal pri čebelarju Martinu Lubeju v Dobovcu pri Ponikvi, kateri je prijazno odprl svoj čebelnjak zainteresiranim obiskovalcem, ter predstavil svoje čebelarstvo. Vsi obiskovalci so imeli možnost, da čebelarja kaj povprašajo in si dodobra ogledajo prečudovit čebelnjak. Po koncu uradnega dela je sledilo druženje vseh obiskovalcev pod šotorom.

Istočasno pa so čebelarji izvedli delavnico o analizi medu, ki je potekala pod vodstvom terenskega svetovalca  Petra Babnika. Izmerili so preko petnajst vzorcev medu.  Ugotavljali so vsebnost vode v medu in električno prevodnost medu, kar je čebelarjem v izjemno pomoč pri določanju vrste medu. V nadaljevanju popoldneva so za čebelarje Čebelarskega društva Ponikva in njihove partnerje pripravili tradicionalno letno srečanje, katerega se je udeležilo preko petdeset oseb. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na dnevu odprtih vrat tudi delavnica in medgeneracijsko druženje

Jure Godler

Vrata je odprl Rožančev čebelnjak

Jure Godler

Brez čebel ne preživi niti človek

Tjaša Ferlež

Optimistično in medovito v leto 2022

Tjaša Ferlež

Praznovali 100-letnico organiziranega čebelarstva na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Leto 2020 je bilo po čebelarski plati podpovprečno leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več