8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Olimpija s pomočjo sodnikov rešila celo kožo v Šentjurju

Šentjur, 23. 4. 2016 – Televizijski prenos srečanja med državnimi prvaki in Union Olimpijo je vzpodbudila naše košarkarje, da so tekmo začeli kar sanjsko. Ob koncu šeste minute so naši na krilih Jacoba Parkerja, Sandija Čebularja in Tomaža Bolčine dobesedno razbili presenečeno Olimpijo in povedli 21:7. Prvi polčas se je odvijal kar sanjsko in na presenečenje vseh so v 17. minuti igre naši vodili kar 48:32. A so visoko prednost tudi s pomočjo sodnikov, ki so brez sramu pred kamerami vneto začeli ob polčasu soditi v korist gostov, zapravili. Visoka prednost je splahnela po treh minutah igre v drugem polčasu, kjer so igralci Union Olimpije tudi prvič povedli. Naši so sicer grizli še naprej in držali izenačen rezultat z renomiranim nasprotnikom. Nekaj minut pred koncem tekme so celo vodili 84:82, vendar kot mnogokrat letos tudi tokrat sreča ni bila na šentjurski strani. Na koncu so slavili Ljubljančani z rezultatom 84:89.

Tekmo si je ogledal tudi Ronnie Nunn, ki ki je bil od leta 2008 do leta 2011 direktor razvoja NBA sojenja v ligi NBA, zadnja leta pa je predavatelj za FIBA Europe in Evroligo na področju sojenja. Njegova prisotnost žal ni pripomogla, da bi bilo sojenje kvalitetno oz. enakopravno. Naš najboljši posameznik je bil Sandi Čebular, ki je dosegel 24 točk, po 16 pa sta jih dodala Domen Bratož in Allen Parks. Naši se še vedno niso izkopali iz ritma porazov v Ligi Nova KBM v boju za prvaka. Zaenkrat so suvereno na zadnjem mestu s sedmimi porazi. V zaključnem – izločevalnem delu se bodo pomerili z ekipo, ki bo na tretjem mestu. Po trenutni razvrstitvi bi bil to Helios Domžale, vendar sta tudi Zlatorog Laško in Rogaška zelo blizu, kar pa lahko pomeni določeno taktiziranje tistih, ki bi želeli, in tistih, ki ne bi želeli igrati s Tajfunom na vse ali nič. (Jure Godler)

Sorodne novice

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Bravo, Španič! Tekma prekinjena, nadaljevanje brez gledalcev v ponedeljek

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Pomlajena Olimpija grdo izgubila v Šentjurju

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več