14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Ponovno so jih združili Modrijani

Celje, 21. 10. 2016 –  Članice Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Sveti Štefan Marjanca Žaberl, Darija Kristan, Martina Čokelc, Sonja Vreš, Katja Čokl, Barbara Čokl, Andreja Stopinšek, Mateja Lorger in Anita Artiček Kristan) so bile dolga leta aktivne na področju gasilstva in tekmovanj. Širšo javnost so presenetile ob koncu leta 2013. Pogumno in drzno so se odločile izdati gasilski koledar z njihovimi slikami za leto 2014. Projekt je imel humanitarno noto, saj so denar od prodaje koledarjev namenile društvu in tako pripomogle pri nabavi nove gasilske cisterne. Nad odzivom javnosti so bile navdušene in hkrati ponosne, da jim je uspelo doseči cilj in da je bil koledar kar trikrat v ponatisu. Po tem uspešnem dejanju pa so se njihove poti razšle. Zaradi načrtovanja družine, službe ali študijskih obveznosti so se oddaljile.

Priprave

Tako je ostalo vse do letošnjega avgusta, ko je eno izmed članic poklical poveljnik društva. Dejal je, da je dobil telefonski klic s strani Modrijanov. Na spletu so videli njihov koledar in jih je zanimalo, ali bi bile pripravljene sodelovati na Noči Modrijanov. Z navdušenjem je poklicala vse članice in z nestrpnostjo so čakale, da izvejo, za kaj točno gre. V septembru je sledil še sestanek z Modrijani, kjer so se podrobneje pogovorili o vsem. Resno so prijele za delo in začele kovati ideje, nekaj jih je prispeval tudi in jim pomagal pri soustvarjanju programa Blaž Švab, ki jih je obiskal na Svetem Štefanu. Želja Modrijanov je bila, da poleg gasilske vaje na odru prikažejo še nekaj plesa. Tukaj so potrebovale nekoga, ki se s tem ukvarja. Ena od članic jih je povezala z Valentino Zajtl, aktivno tekmovalko pod okriljem slovenske plesne reprezentance in koreografinje. In tako se je za njih začel dober mesec vaj. Zaradi vsakodnevnih obveznosti so imele kar nekaj težav z usklajevanjem vaj. A z močno in trdno voljo jim je uspelo. Nič jih ni ustavilo in jim preprečilo, da ne bi doživele teh življenjskih sanj.

Nove gasilske obleke

Vse skupaj je s sabo prineslo tudi stroške, katere so delno krile same, delno pa sponzorji. Zato se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali pri samih pripravah. Posebna zahvala gre njihovemu gasilskemu društvu, ki jim je priskrbelo nove gasilske delovne obleke, Krojaštvu Rožman za hitro izdelavo le-teh. Za denarno pomoč se iskreno zahvaljujejo Krajevni skupnosti Sveti Štefan, Elektrotehniki Iskra, Montaži Žekar, Avto vleki Hana Silvester Slatenšek s.p. in Bojanu Žekarju. Iskreno se zahvaljujejo poveljniku Martinu Slatenšku, ki jih je od začetka spodbujal in jim nudil moralno podporo.

Noč Modrijanov

In tako sta prišla 20. in 21. oktober, ko so tudi gasilke PGD Sveti Štefan dale svoj pečat k velikemu dogodku v dvorani Zlatorog v Celju. Dva spektakularna večera, nabita z neverjetno energijo in povezanostjo, sta minila, a v njih pustila nepopisne občutke. Na tremo so ob takšnem vzdušju kar pozabile in komaj čakale, da stopijo na oder. Bilo je neprecenljivo in s ponosom so predstavljale njihovo društvo, kraj kot tudi gasilce. Presrečne so, da so bogatejše za to izkušnjo in da so dodale majhen kamenček v mozaik Noči Modrijanov 2016. Še vedno ne morejo verjeti, da so zares stale na velikem odru pred tako številčno publiko. In če bi jim kdo pred tremi leti rekel, da bodo zaradi koledarja nastopile na Noči Modrijanov, bi se verjetno samo nasmehnile.

»Hvala Modrijanom za to priložnost, katero smo z navdušenjem in ponosom sprejele. In ja, oni so tisti, ki so nas ponovno združili in zaradi katerih zopet razmišljamo o naši skupni gasilski poti. Zato to ni zadnje, kar smo ustvarile skupaj. Članice se zopet vračamo, aktivne in željne novih uspehov,« so povedala dekleta. (Milenka Blažević, foto: arhiv PGD Sveti Štefan, Boris Javornik/ Press Noč Modrijanov)

Sorodne novice

Članice GZŠ so se podale na pohod po Dramljah

Tjaša Ferlež

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Tjaša Ferlež

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

Oktoberfest že obvezen del tradicije

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več