8.8 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Ženska zveza NSi na izlet v Bruselj

Bruselj, 7. 10. 2023 – Na težko pričakovano ekskurzijo Ženske zveze NSi v Bruselj in Luksemburg se je v soboto odpravilo petdeset žensk. Z avtobusom so se odpeljale novim dogodivščinam naproti, »seveda se moram pohvaliti, da se nas je iz domače občine Šentjur prijavilo toliko, da je bil avtobus večinoma kar naš,« nam zaupa Cirila Laubič. Pot so dekleta nadaljevala mimo Gorenjske in naprej, kjer so vseskozi pobirala dekleta, vključno z njihovo predsednico Karolino Korenčan in Mojco Erjavec. Siva pot jih je peljala v Avstrijo mimo Salzburga proti Nemčiji in Nizozemski v Bruselj. Tam so imele v Slovenskem centru mašo v slovenskem jeziku ter zasluženo kosilo.

Raziskovale tudi kulinariko

Sledil je panoramski ogled belgijskega parlamenta, kraljeve palače, sodne palače ter trgov Grand in Petit Sablon. Peš so lahko v živo videle in doživele velik trg s cehovskimi palačami, mestno hišo, vodnjak s slavnim fantkom – Manneken Pis. Dekleta so se poleg kulturnih znamenitosti posvetila tudi kulinariki. Časa ni smelo zmanjkati niti za slavne belgijske vaflje, krompirček in seveda slavno pivo, ki ga je v Belgiji veliko različnih vrst. »Verjemite, da ga nismo uspele vsega poskusiti. Je zelo dobro in pitno, ampak tudi močno,«  so še dodale.

Naslednje jutro so si ogledale prizorišče slavne bitke Waterloo, kjer je Napoleon bil dokončno poražen. V njihovih ogledih niso izpustile niti Atomiuma, ki velja za enega arhitekturnih biserov zahodne Evrope. Ogledale so si tudi muzej Evropske unije, ki je v neposredni bližini Evropskega parlamenta in park Cinakuantenaire do slavoloka zmage.

Obisk pri Ljudmili Novak

Zadnji dan so se udeleženke izleta odpravile na ogled Evropskega parlamenta, kjer jih je pričakala poslanka Ljudmila Novak, ki jim je obrazložila svoje delo, delo v parlametu. Njihovemu pogovoru in skupnemu druženju pa je sledilo še kosilo v parlamentu. Imele so pester program, na katerem so lahko veliko zanimivega videle in slišale. Na poti domov so se spotoma ustavile še v Luksemburgu, kjer je bil še čas za ogled znamenitosti. “Domov smo se vrnile z veliko stkanimi in utrjenimi prijateljskimi vezmi, nasmejanih obrazov in z novim doživetjem v naših življenjih,« je za konec povedala Laubičeva. (Tjaša Ferlež, foto: NSi)

Sorodne novice

Razdeljena država ne more biti uspešna

Tjaša Ferlež

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler

Nova Slovenija – krščanski demokrati na izletu v Ljubljani

Tjaša Ferlež

O problemih v kmetijstvu s poslanko Ivo Dimic in Janezom Bejo

Jure Godler

Nina Drame bo zastopala barve NSi

Jure Godler

Poslanska skupina NSi na obisku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več