6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

V Tednu otroka z otroško predstavo Bodimo prijatelji

Šentjur, 10. 10. 2021 – Teden otroka® (program Zveze prijateljev mladine Slovenije od leta 1954 in je zaščiten že od leta 2011) z osrednjo letošnjo temo »Razigran uživaj dan« se je tradicionalno pričel s prvim ponedeljkom v mesecu oktobru. Letos smo v Teden otroka® razigrano zakorakali v ponedeljek, 4. oktobra 2021, in se od njega za leto dni poslovili v nedeljo, 10. oktobra 2021.

V Društvu prijateljev mladine Šentjur smo z razlogom izbrali otroško predstavo “Bodimo prijatelji”, v izvedbi gledališča Pravljičarna, katero je finančno podprla Občina Šentjur. Bolj kot kadarkoli prej sedaj ob sebi rabimo prave prijatelje. Zakaj? Odgovor sledi spodaj.

Rabimo prave prijatelje

Zgodba pripoveduje o ježku, ki se nekega dne močno piči v prst na levi tački in stvari se mu pošteno zapletejo … Otroci, ki ste se predstave udeležili v soboto, 9. 10. 2021, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, že veste, kako se je zgodba razpletla, saj ste glasno sodelovali in pomagali ježku. Vsem, ki niste bili z nami, vam bodo sedaj zaupali, kaj vse se je zgodilo ježku Piku Pikastemu.

Ježek Pik Pikasti se je še pred kratkim prav vsak dan igral z gozdnimi prijatelji, odkar pa ima novo tablico in telefon, je prepričan, da prijateljev sploh ne potrebuje več. Na Gozdbooku jih ima namreč kar 3899, zato meni, da ima dovolj prijateljev. Prepričan je, da mu ni treba biti več toliko mar za medveda, ki igra nogomet ali veverico, ki je najboljša v skoku v daljino. Vse lepo in prav do trenutka, ko se Pik Pikasti pošteno piči v prst na levi tački in ostane sam, kljub temu da ima na Gozdbooku več kot tisoč prijateljev.

Na njegovo veliko srečo so bili tam otroci, ki so mu pomagali in vodili do ključnega spoznanja, da pravi prijatelji niso vsi tisti na Gozdbooku. Pravi prijatelji so tisti, ki ti pomagajo, te poslušajo, te objamejo, te nasmejijo … Skratka so s tabo, predvsem takrat, ko jih potrebuješ! Neizmerno smo bili veseli, da smo se ponovno videli, se imeli luštno in razigrano uživali v dnevu, kar je bistvo Tedna otroka® 2021!

Kdo so otroci?

Otroci so naša prihodnost.

Popolnoma drži! 

Vendar …

Otroci so tudi sedanjost!

Zato razigrano uživajmo dneve z njimi!

Psst … Še bo luštno letos. Se vidimo v mesecu novembru, natančneje 20. 11. 2021, ko obeležujemo UNICEF-ov Svetovni dan otrok in rojstni dan Konvencije o otrokovih pravicah, ki je bila sprejeta s strani Generalne skupščine Združenih narodov leta 1989. Mi že držimo pesti, da se vidimo. Do takrat pa RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! (Aleksandra Gradišnik, predsednica DPM Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Morje ali bazen? Oboje!

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več