7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Šentjur, 25. 12. 2019 – Božič je čas, ko si vzamemo oddih od vsakodnevnega vrveža, se posvetimo družinam, ljubljenim in otrokom. Ta dan pa si že tradicionalno odtrgajo pevke Kulturnega društva Glasovir. Glasovirke že zadnjih nekaj let v farni cerkvi sv. Jurija v Šentjurju pripravljajo Božični koncert. Letošnje leto je bilo za njih zelo turbulentno in leto velikih sprememb. Po skoraj 20-tih letih zborovodstva se je poslovila njihova umetniška vodja Simona Zdolšek. Pevsko taktirko pa je prevzel v svoje roke prvi Glasovirec – Simon Virtič.

Tudi pevska sestava se je precej spremenila. Veliko starih pevk je končalo petje, prišle pa so nekatere nove. Vseeno pa si pevke niso vzele dopusta ali odstopile od tradicionalnih prireditev, kot je ta božična. Tokrat šentjurska cerkev ni pokala po šivih od števila obiskovalcev prireditve, vendar neupravičeno. Glasovirke so prikazale enega boljših glasbenih nastopov pri nas. Čeprav so tokrat prisegle na tuje božične skladbe, švedske, angleške, hrvaške in nemške, so se ponovo izkazale s točnim petjem in z ubranostjo. Ravno zaradi tega so pevke zadnjih deset let ena najboljših vokalnih skupin pri nas in so se redno uvrščale na regijska tekmovanja.

Uspešno presenečenje

Gost koncerta je bil Kristijan Korat, odlični pianist, ki je iz glave zaigral odličen klavirski medley, kjer je prepletel številne viže božičnih melodij. Da pa ni samo odličen pianist, je dokazal tudi s petjem, saj so kot presenečenje večera zapeli 4Given – vokalna skupina, ki je že v Šentjurju zapela na lanskem Izzivu p(ol)etja. Poleg Korata pa so v skupini, ki prepeva pretežno gospel, zapeli še trije Virtiči – novi umetniški vodja Glasovirk Simon, Kristjan in Matej. Z odpetim gospelom so poželi bučen aplavz. Koncert pa skupaj končali s Sveto nočjo, kjer so se petju nastopajočih pridružili še obiskovalci. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Božični koncert mladih glasbenikov letos drugačen

Jure Godler

Številčnejše Glasovirke tokrat o eksistenci

Jure Godler

Glasovirke z napevi sklenile božični dan

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več