21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prevorski športniki z novim vodstvom

Člani Športnega društva (ŠD) Prevorje so na rednem letnem občnem zboru analizirali lanskoletne aktivnosti in potrdili plan za letošnje leto, katerega je že podal novoizvoljeni predsednik društva Sebastjan Dvoršak, ki je nasledil dosedanjega Francija Packa.

Praznovali dvajsetletnico

Po izvolitvi delovnega predsedstva, ki ga je vodil Mirko Pajek, so udeleženci občnega zbora prisluhnili poročilu predsednika ŠD Prevorje Francija Packa. Povedal je, da je bilo minulo leto zaznamovano s številnimi in raznolikimi dejavnostmi. Med drugim so lani v prostorih športnega centra (ŠC) Prevorje izvajali vzdrževalna, obnovitvena in adaptacijska dela. Prav tako so pripravili teniško igrišče in ga redno vzdrževali.

Šahovska sekcija je sodelovala na turnirjih, v mesecu marcu so v organizaciji s ŠD Simpl Žegar organizirali smučanje na Krvavcu, prav tako v zimskem času izvajali rekreacijo tudi v telovadnici OŠ Lesično in v domačem večnamenskem objektu. Spomladi so, kot vsako leto, sodelovali tudi v čistilni akciji, v juniju so organizirali tradicionalni turnir v malem nogometu, septembra pa organizirali športni dan v ŠC Prevorje in obeležili 20 let delovanja ŠD.

Udeležilo se ga je 40 članov, pomerili so se v malem nogometu, namiznem tenisu in košarki. Zmagala je ekipa Žegar, drugo mesto je osvojila Lopaca, tretje mesto pa Straška Gorca. Ekipa malega nogometa Panterji se je udeležila lige Kozjansko in osvojila končno 5. mesto. V sklopu lige je bilo organizirano tekmovanje v pokalu, kjer je ekipa Panterji osvojila 2. mesto. Na Miklavžev večer je bil organiziran tradicionalni turnir v šahu, kjer je domačinka Nuša Herzog osvojila 1. mesto. Uspešni so bili tudi s prijavo na razpis sofinanciranja športnih programov Občine Šentjur in na razpis KS Prevorje.

Zaživelo domače smučišče

Pacek se je zahvalil za vso podporo v svojem mandatu, predvsem pa za vse prostovoljne delovne ure, ki jih je bilo lani 150, v celem mandatu pa po evidenci preko 800 ur, predvsem pri organizacijah tekmovanj, vzdrževanju in obnovi v ŠC Prevorje.

Tudi plan dela je zastavljen po ustaljenih smernicah, podal pa ga je soglasno novoizvoljeni predsednik Sebastjan Dvoršak. S svojimi planiranimi aktivnostmi bodo še naprej strmeli k širokemu spektru športnih dejavnosti v smislu zdravega duha in telesa. Eno takšnih so organizirali ravno na dan občnega zbora, ko so športniki na prvi počitniški dan pripravili vlečnico, strmina pod cerkvijo pa je takoj zaživela, ko so se zbrali smučarji vseh generacij. Tako je bilo tudi v naslednjih dneh.

Med drugim je navzoče v imenu Občine Šentjur in domače krajevne skupnosti pozdravil njen predsednik Damjan Maček ter se zahvalil dosedanjemu predsedniku za dobro vodenje društva, novemu pa zaželel veliko uspehov in športnega navdiha pri vodenju okoli tridesetčlanske športne družine. Za kulturni program je poskrbel harmonikar Žiga Polšak, ki je meh svoje harmonike raztegnil še v neuradnem druženju. (Majda Rezec)

Sorodne novice

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

»Postali smo elitne enote v sistemu sil zaščite in reševanja!«

Jure Godler

Damjan Maček bo tudi v tretje vodil KS Prevorje

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler

Na Prevorju sanirali in modernizirali javne poti in lokalno cesto

Jure Godler

Odprli sanirano in modernizirano javno pot Lopaca-Štukelj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več