14.1 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Pustno rajanje na Ponikvi

Ponikva, 2. 3. 2019 – Kot že vrsto let zapored je tudi letos Društvo prijateljev mladine pod vodstvom Tatjane Lesnika na pustno soboto organiziralo pustovanje. V kulturnem domu na Ponikvi se je zbralo okoli sto pustnih mask. Najprej je sledila povorka, v kateri so se maske sprehodile skozi Ponikvo, medtem pa pele in plesale, kot se zanje spodobi. Ko so se vrnile nazaj, je vsako izmed pustnih mask čakala malica – krof in sok. Po okrepčilu so maske rajale, pele in se vrtele še naprej.

Organizatorji so zanje pripravili nagradna vprašanja, za katere so morale šeme malce napeti svoje možgane in če so pravilno odgovorile, so za pravilen odgovor dobile nagrado. Ker so bile vse maske tako izvirne in originalne, je imela strokovna komisija veliko dela pri izbiri najboljših mask, ki so na koncu dobile posebno nagrado. Med pustnimi maskami so bili našemljeni posamezniki, nekatere družine pa so se odločile za družinske maske, kar se je izkazalo za zelo izvirno in pogosto idejo. Vsaka maska pa je ob koncu rajanja prejela tudi skromno nagrado, ki so jo podarili lokalni sponzorji.  

(Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društva)

Sorodne novice

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Pust norčavi tudi v gostišču Obrez

Jure Godler

Maske zavzele Malgaja

Jure Godler

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več