1.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2022
sentjur.net

Razglasili športnike šol

V Telovadnici šentjurskih olimpijcev, v OŠ Franja Malgaja Šentjur, so se zbrali najboljši športniki osnovnih šol naše občine. Tako so 6. junija na slovesni prireditvi podelili priznanja najboljšim športnicam in športnikom, ki so dosegli vidnejše rezultate v občinskem, regijskem ali državnem merilu. Po uvodnih govorih župana mag. Marka Diacija, predsednika Športne zveze Šentjur Vladimirja Artnaka in ravnatelja šole gostiteljice Marjana Gradišnika so podelili nagrade. Nagrade so prejeli Jernej Brglez (atletika) in Klavdija Zagajšek (atletika) iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, Urh Drobinc (nogomet, atletika) in Sara Golčman (plavanje) iz OŠ Dramlje, Tadej Smole (judo) in Urška Arzenšek (atletika, tenis, odbojka) ter ekipi šolskega maratona in krosa iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, Žiga Rajh (bowling) in Maja Majcen (plezanje in šah) ter ekipe šaha, bowlinga in med dvema ognjema) iz OŠ Hruševec Šentjur, Valentina Škorjanc (nogomet) in Marko Šmid (nogmet, atletika) iz OŠ Planina pri Sevnici ter Jernej Kaučič (atletika) in Matina Gajšek (atletika) iz OŠ Slivnica pri Celju.

Naj športnica vseh osnovnih šol je postala Maja Majcen (OŠ Hruševec Šentjur), Urh Dobrinc (OŠ Dramlje) in ekipa OŠ Franja Malgaja za doseženo drugo mesto na državnem prvenstvu v krosu.  Poleg podelitve priznanj so svečano razgrnili novo tablo za nastop na olimpijskih igrah za Henrika Planka – OI London (2012). Priložnost, da so zbrani mladi in perspektivni športniki šol, pa so izrabili tudi člani Plezalnega kluba Rifnik in svečano odprli novo plezalno steno v telovadnici. Navdušenja nad novo pridobitvijo pa ni mogel skrivati predsednik kluba Aco Pepevnik. (J. G.)

Sorodne novice

Heno na paraolimpijskih igrah osvojil šesto mesto

ViP

Henrik Plank: »Ovir ni – je samo strah«

Jure Godler

V Tokiu zastopane tudi šentjurske barve

ViP

Slovensko baklo nesli tudi Drameljčani

Jure Godler

Heno v Dubaju potrdil normo za Olimpijske igre

Jure Godler

Paraolimijec Henrik Plank bo zastopal Slovenijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več