10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Šentech dokončno odpovedan

shipingŠentjur, 14. 10. 2016 – “Danes dopoldne smo na naši facebook strani in dogodku Šentech objavili odpoved prireditve Šentech. Zavedamo se, da smo dolžni pojasniti svojo odločitev.

Zadnje tri mesece smo se trudili izpeljati dogodek Šentech, prvi elektronski dogodek v okviru ŠKMŠ, v tem času pa smo imeli nemalo težav. Ko smo se lotili organizacije, smo kmalu ugotovili, da veliko možnosti za prireditveni prostor v našem kraju ni. Kljub temu smo našli rešitev in podpisali najemno pogodbo s KS Gorica pri Slivnici za tamkajšnji kulturni dom. Nato so nastopile težave, zato smo bili primorani 14 dni pred dogodkom iskati nov prostor. Razlog je bil zaskrbljenost občanov nad dogodkom, neodobravanje sta izrazili tudi Upravna enota (UE) in Policijska postaja Šentjur. Zasilna možnost za izpeljavo dogodka je bil Hotel Žonta. Za prejšnji prostor smo potrebovali slaba dva meseca, da smo pridobili vsa dovoljenja, za dogodek v Žonti pa smo imeli samo 14 dni. Z ogromno truda in dela nam je uspelo dobiti dovoljenja, spet pa se je zataknilo pri Upravni enoti, ki odloča o tem, ali se prireditev lahko izpelje v določenem prostoru. Tudi tokrat so bili razlogi neutemeljeni in bi bili ob minimalni podpori rešljivi.

V zadnjih nekaj dneh nam ni preostalo drugega, kot da dogodek odpovemo. Trudili smo se po svojih najboljših močeh, a proti nam stoji Upravna enota, ki deluje neodvisno od Občine Šentjur. Pri tem naj poudarimo, da Občina nima z odpovedjo nič in nas je pri organizaciji dogodka ves čas podpirala. Odpoved smo dobili s strani UE. Zagotovimo lahko, da ta odpoved ne pomeni, da smo s takimi dogodki zaključili. Ne bomo obupali. Še naprej se bomo trudili za mladino, posebej za pestrost dogodkov v Šentjurju. Naj povemo še, da smo odprti za predloge in upamo, da se vidimo na prihodnjih dogodkih.

Vaš ŠKMŠ

P.S.: Vsi, ki ste vstopnico že kupili, boste denar prejeli nazaj. Z računom se zglasite na prodajnem mestu, kjer vam bodo povrnili denar,” so zapisali šentjurski študentje, aktivisti ŠKMŠ, na Facebook strani. (grafika Jure Godler)

Sorodne novice

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Združili dve tradicionalni prireditvi in dobili …

Jure Godler

Prihaja Šentech

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več