18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Šentjurčani visoko med najvplivnejšimi Kozjanci

50-naj-kio-20151Kozjansko, 13. 1. 2016 – Na spletnem portalu kozjansko.info že sedmo leto zapored objavljajo lestvico najvplivnejših ljudi Kozjanskega in Obsotelja, na kateri so bila mesta za najvplivnejše rezervirana za gospodarstvenike, politike in visokega cerkvenega dostojanstvenika. Letos prvič pa se je na vrh povzpel strokovnak s področja športa, trener KK Tajfun, Dejan Mihevc. “A prav v tem je smisel naše lestvice najvplivnejših, da znamo ustrezno ovrednotiti in izpostaviti uspehe ljudi, ki premikajo meje na vseh družbenih področjih,” je povedal odgovorni urednik portala Rok Čakš.

Izraz “vplivni” je razumljen v širšem smislu: gre za ljudi, ki imajo bodisi ugled, moč, vpliv (ali vse troje) v svoji stroki, na delovnem oziroma drugem družbeno pomembnem področju. Pogoj za obravnavo je, da izvirajo (so tu odrasli/živeli) z območja osmih občin Kozjanskega in Obsotelja, ali pa tu živijo oziroma imajo stalno prebivališče.

V težnji po objektivni oceni je komisija, sestavljena iz štirih članov uredništva Kozjansko.info in enega zunanjega poznavalca razmer, raziskala življenjske in karierne poti več kot 170 evidentiranih kandidatov, obenem pa še poseben poudarek namenila njihovim aktivnostim v letu 2015. Vsakega posameznika je ovrednotila po šestih različnih kriterijih, ki vključujejo njihov ugled, moč, vpliv v svetu, Sloveniji, na lokalnem nivoju, v okviru svoje stroke, pomembnost njihovega področja delovanja v sodobni družbi in njihovo aktivnost v letu 2015.

Uspeh trenerja KK Tajfun Dejana Mihevca je primerljiv z največjimi preboji najuspešnejših slovenskih podjetnikov, ki kot palčki na svetovnem trgu zmagujejo s podobnimi lastnostmi odličnosti: inovativnostjo, študioznostjo, unikatnimi idejami in predvsem z delavnostjo.

Na lestvico pa so se uvrstili tudi ostali Šentjurčani. Drugo mesto med najvplivnejšimi je zasedel Franc Jager (Jagros d. o. o.), sledijo mu Iztok Špan (Tajfun d. o. o.), na petem mestu se je znašel Roman Moškotevc (podjetje Ahac). Sledijo pa še Jelka Godec (9), Hugo Bosio (10), ddr. Igor Grdina (14), Boštjan Kukovičič (15), Robert Senica (17), Urška Arlič Goločičič (20), na 21. mestu pa najdemo tudi našega župana mag. Marka Diacija. Celotno tabelo si lahko ogledate na tej povezavi. (povzel Jure Godler)

Sorodne novice

Podjetniki najvplivnejši na Kozjanskem

Jure Godler

Direktorja podjetij s kmetijsko opremo najbolj vplivna

Jure Godler

Šentjurski “vplivneži” sestopili iz vrha

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več