6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Slovenski samospevi otvorili Ipavčeve kulturne dneve

Šentjur, 4. 10. 2016 – Zopet so pred nami Ipavčevi kulturni dnevi, s tem pa kulture poln oktober. Minuli torek je v organizaciji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur zazvenel otvoritveni koncert – Koncert slovenskih samospevov. V imenu Občine Šentjur je zbrane nagovoril podžupan, Robert Polnar, zaželel jim je, da na prireditvah v sklopu kulturnih dni doživijo karseda veliko kulturnega ugodja ter veliko ritmičnih, harmoničnih in melodičnih užitkov.

Uspešen tenorist Matjaž Robavs in pianistka Andreja Kosmač sta nato okoli petdesetglavo publiko popeljala skozi samospeve Benjamina in Josipa Ipavca, Frana Gerbiča, Frana Safarina Vilharja, Marijana Lipovška, Marjana Kozine in mnogih drugih ter pričarala zelo prijeten in sproščujoč večer. Ipavčevi kulturni dnevi pa se nadaljujejo že to soboto, ko vas JSKD OI Šentjur in ŠKMŠ vabita na koncert Musica Academica II. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Jesen veje v aleji z Urško Arlič Goločičič

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Gala večer posvečen dvema slovanskima romantikoma

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler

Ipavčeva glasba je kulturni promotor občine

Jure Godler

Glasba samospevov v Tihi noči

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več