14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Superpokal v roke Šentjurčanom

Škofja Loka, 26. 9. 2015 – Superpokalno srečanje med zmagovalcem Pokala Spar in zmagovalcem Lige Telemach, torej med novomeško Krko in državnim prvakom KK Tajfun, se je tradicionalno odvilo v dvorani novega prvoligaša – LTH Castings Škofja Loka. Krka je superpokal osvojila že štirikat, največkrat pa ga je osvojila Olimpija – kar sedemkrat. Naši košarkarji so ob bučni podpori šentjurskih navijačev – Šentjurskih vitezov, ki so na tekmo prišli z organiziranim prevozom, začeli odločno. Že po nekaj minutah igre so državni prvaki z izrednim odstotkom metov iz igre povedli za 10 točk. Serijo pa so nadaljevali tudi v drugi četrtini, kjer so na koncu te že največji optimisti začudeno pogledovali na rezultat na semaforju 49:30 za Tajfunovce. Žal pa sta si v prvi polovici tekme šentjurska centra Emir Zimić in Tomaž Bolčina nabrala vsak po tri osebne napake.

Košarkarji Krke so v drugi polovici tekme začeli igrati bolj agresivno, kar je našim povzročalo nemalo težav. Prednost se je začela hitro topiti. K sreči sta s zadetima zaporednima trojkama Ceola Clark in Jacob Parker rezultatsko razliko ponovno povečala. V zadnji četrtini so se Krkaši približali na 5 točk zaostanka – 60:55, to pa je tudi vse, kar so uspeli narediti. Omeniti velja tudi dejstvo, da so naši skoraj celotno zadnjo četrtino igrali brez obeh zgoraj omenjenih centrov, ki sta morala igrišče zapustiti zaradi petih osebnih napak. Naši so na ramenih Sandija Čebularja in Dragiše Drobnjaka na koncu zasluženo slavili z rezultatom 72:60. Največ točk za naše je prispeval Sandi Čebular – 15, Ceola Clark je odlično metal za tri točke – zadel je kar štiri od petih metov in vknjižil 12 točk, 10 jih je prispeval Ivan Držić, 9 pa Dragiša Drobnjak, ki je imel 100 % met iz igre. Košarkarji KK Tajfun so ob podpori svojih navijačev visoko dvignili že drugi pomemben pokal. Slavje Šentjurskih vitezov in košarkarjev Tajfuna se je nadaljevalo še pred Športno dvorano Poden.

Pred samim začetkom tekme pa je visoko prizanje za najuspešnejšega trenerja v sezoni 2014/2015 po izboru stanovskih kolegov prejel šentjurski strateg Dejan Mihevc“Prvi polčas smo odigrali veliko bolje kot drugega, a za prvo tekmo sezone sem več kot zadovoljen. Povsem običajno je, da na takih srečanjih pride do padca v igri, kar se je videlo pri nas in pri Krki. V prvem polčasu tega nihanja ni bilo, odigrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo, v drugem pa tudi Novomeščani niso imeli več kaj izgubiti, odigrali so bolj agresivno, na kar na začetku nismo odreagirali in tekma je bila še bolj zanimiva,” je za KZS povedal Mihevc. Za najkoristnejšega igralca superpokalne tekme pa je bil izbran Sandi Čebular(Jure Godler)

 

Sorodne novice

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Občina Šentjur zmagovalka akcije Turistična patrulja

Jure Godler

Naši otroški zbori med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Pešić lastnoročno nagnal domov Novomeščane

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več