21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Tajda Krajnc posegla po najvišjem priznanju

München, 9. 4. 2017 – Šentjurska citrarka Tajda Krajnc se je udeležila 7. mednarodnega citrarskega tekmovanja, ki je potekalo v Nemčiji. Sodelovala je v kategoriji odraslih citrarjev “Ernst Volkmann-Preis”. Prijavljenih je bilo sedem citrarjev. Tajda Krajnc je odigrala 15-minutni program in se sprva uvrstila v drugi krog tekmovanja, tam pa suvereno zmagala in osvojila prvo mesto. Komisijo so sestavljali: Frederik Schwenk (predsednik) iz Hamburga, Leopold Hurt iz Hamburga, Pia Keil iz Mühldorfa, Mark Pogolski iz Münchna in Neli Zidar Kos iz Slovenije.

Priznanja pa so prejeli tudi še nekateri slovenski citrarji. V kategoriji Nachwuchsförderpreis je zmagala Brina Gabrovec, v kategoriji Nachwuchsförderpreis II pa sta ponovno zmagali Slovenki Eva Poglajen in Klara Levec in si delili prvo mesto. Prav tako je tudi prva nagrada v kategoriji Nachwuchsförderpreis IV odromala v Slovenijo, s seboj pa jo je odnesla Chiarra Gregorc Planinc. (Jure Godler, vir:citre-društvo.si)

Sorodne novice

Kresnice svetile v slivniški cerkvi

Jure Godler

Druga nagrada za Tajdo Krajnc

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler

Na Marinškov rojstni dan so citre zvenele in besede spomin oživele

Jure Godler

Prifarci poželi stoječe ovacije

Jure Godler

Citrarji ponovno okupirali Kopitnik

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več