1 C
Šentjur
10/12/2019
sentjur.net

Tajfunova petarda Olimpiji

Šentjur, 15. 5. 2016 – Na drugi tekmi izločilnih bojev so aktualni državni prvaki ekipa KK Tajfun gostila Union Olimpijo. Dvorana OŠ Hruševec Šentjur je bila ponovno polna do zadnjega kotička. Na tekmi, kjer je šlo za vse ali nič, so naši pokazali verjetno letos najboljšo predstavo. Povedli so že od samega začetka, zadevali in skakali pod košem, prav tako pa so bili uspešni tudi izza črte za tri točke. Ljubljančane pa že takoj na začetku potisnili na rob obupa. Tokrat so naši odločno zaprli Savo Lešića, ki je na prejšnji tekmi bil nerešljiva uganka. Že po prvi četrtini igre je prednost naših znašala osem točk razlike pri rezultatu 24:16. Prednost je v drugi četrtini strmo rasla. Na odmor so Tajfunovci odšli s kar 15 točkami prednosti. Naši so se razigrali tudi v tretji četrtini, kjer je bila tudi največja prednost domačih pri rezultatu – 61:34.

Ob veliki prednosti in agresivni obrambi igracev Uniona Olimpije so naši malce popustili in gostje so uspešno prednost manjšali. Tri minute pred koncem srečanja je bila prednost le še 10 točk razlike, a kaj več ljubljanski košarkarji niso zmogli. Tekma se je končala z rezultatom 81:71, Tajfunovci pa so dvoboj z Union Olimpijo, za katero je prišel navijat sam predsednik Jani Möderndorfer, poravnali na 1:1. Karavana se tako seli ponovno v prestolnico, kjer se bo v torek odločila tretja tekma, kdo bo polfinalist državnega prvenstva. Sandi Čebular je k zmagi prispeval 17 točk, odlični Domen Bratož 14, Aleksandar Ponjavić, Jacob Parker in Terell Parks pa po 10. Tekmo pa je zaznamovala precejšnja nervoza zelenih, ki so si prislužili kar nekaj nešportnih in tehničnih napak. Zaradi dveh nešportnih napak je bil izključen Sašo Zagorac, dve tehnični napaki pa je dobil tudi Gašper Potočnik, trener zmajev, in po koncu tekme še tretjo zaradi nešportnega vedenja. Kot kaže, so zeleni pred tekmo imeli popolnoma drugačno računico, ki pa se jim je ob številnimi razpoloženimi Tajfunovci podrla. Pohvaliti je treba tudi najboljše navijače Šentjurske viteze, ki so z navijanjem bili ponovno šesti igralec na parketu, verjamemo pa tudi, da jih bo v torek v Stožicah vsaj toliko kot v Šentjurju. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Pomlajena Olimpija grdo izgubila v Šentjurju

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več