14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Tudi Šentjurčani s predstavnikom na MMS

Portorož, 9. 7. 2022 – Melodije morja in sonca vsako leto razveseljujejo ljubitelje popevk. Glasbeni festival ima že dolgo tradicijo, saj so ga ustanovili že leta 1978, njegov idejni vodja pa je bil Berti Rodošek, poteka pa v Portorožu. Marsikatera zmagovalna skladba je zapisana v DNK Slovencev že kot zimzelena, kot so Moj mornarček Helene Blagne, Črne oči Čukov, Hotel modro nebo Kingstonov, Nekaj med nama Easy itd. V soboto je potekal že 41. festival.

Zmagovalna pesem je bila skladba, ki sta jo zapeli Anika Horvat in Tinkara Kovač z naslovom Do roba. Na festivalu pa smo imeli tudi Šentjurčani svojega predstavnika – skupaj s pevcem Isaacom Palma, so nastopili še štirje člani popularne vokalne zasedbe Il Divji, ki smo jih lansko leto gostili na Izzivu p(ol)etja. V njihovih vrstah pa poje Lojzi Bobnar s Planine pri Sevnici. Skupaj so zapeli skladbo Zdaj je čas. Skladba sicer ni zmagala, je pa dobila največ glasov po telefonskem glasovanju poslušalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

IL DIVJI v vrtincu glasbe začarali Valentinovo

Jure Godler

Dan zaljubljenih z Il Divjimi na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Divji večer za dušo

Zoran Borovšak

Nina Pušlar v objemu lipe

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več