7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

V Dobju s sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«

V evropskem tednu mobilnosti se je z aktivnostmi od 13. do 17. 9. vključila tudi Osnovna šola Dobje. Iz več vasi v Občini Dobje so pešačili skoraj vsi otroci, nekateri so se pridružili še kot kolesarji. Tudi v majhni občini, kot je naša, se zavedamo, da je gibanje osnova za življenje ter da je sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, tako rekoč življenjskega pomena.

Tako pešci, kot kolesarji so ob zaključku projekta poudarili veliko željo po primerni infrastrukturi za pešce in kolesarje. Pobudi so se pridružili tudi starši otrok ter učitelji in ravnateljica, ki so spremljali otroke. V Dobju bo sicer v kratkem otvorjen nov hodnik za pešce s prehodom za pešce, ki bo prva in edina tovrstna infrastruktura naše občine. Ostaja pa želja po povezavi med različnimi vasmi, da bi otroci imeli možnost varnega prihoda v šolo, saj velik delež poti iz določenih vasi predstavlja pot ob regionalki, pot pa je ocenjena kot nevarna in tvegana.

Nujnost šolskih prevozov

Ravno zaradi tega je Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Dobje podal mnenje po nujnosti šolskih prevozov iz vseh vasi, ki se krije iz občinskega proračuna. Obenem so člani SPV namestili pred začetkom šole opozorilne table ob začetku šolskih poti. Primerna infrastruktura je poglavitnega pomena za vključevanje ranljivih skupin, kot so pešci in kolesarji, v promet, poleg tega pa prispeva k večji stopnji trajnostne mobilnosti, čemur bod občine v bodoče morale dati večji poudarek. (mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, foto: OŠ Dobje)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs

#koronaintervju št. 25 – Natalija Plemenitaš Fuchs, inšpektorica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več