17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

V javni obravnavi dolgoročni načrt za ohranitev in krepitev zdravja

Spoštovane občanke in občani,

Občina Šentjur je v sodelovanju s člani razširjene Lokalne skupine za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v občini Šentjur, ki jo sestavljajo tudi člani Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti v Občini Šentjur ter člani projektne skupine za izvedbo projekta »Šentjur – zdravo mesto« v okviru »Slovenske mreže zdravih mest«, na podlagi Dolgoročnega razvojnega programa Občine Šentjur 2021–2030 pripravila Dolgoročni načrt za ohranitev in krepitev zdravja prebivalcev v Občini Šentjur 2021–2030. Lokalno skupino sestavljajo predstavniki z različnih področjih delovanja zdravstva oz. ohranjanja zdravja v občini Šentjur in izven. Pri dolgoročnem načrtu so sodelovali tudi pristojni z Razvojne agencije Kozjansko, Nacionalnega inštituta za javno zdravje – Območne enote Celje, iz Zdravstvenega doma Šentjur ter Celjskih lekarn.

Namen Dolgoročnega načrta za ohranitev in krepitev zdravja prebivalcev v Občini Šentjur 2021–2030 je določiti temeljne strateške cilje na področju zdravja ter podrobneje določiti ukrepe za uresničevanje ciljev ter spodbuditi nadaljnji razvoj dejavnosti na področju zdravja v občini do leta 2030.

Od 1. do 30. avgusta 2022 bo dokument v javni obravnavi. Po končani javni obravnavi bo z omenjeno lokalno skupino pripravljen čistopis dokumenta.

V času trajanja javne obravnave vas prosimo, če lahko posredujete svoje morebitne pripombe in mnenja o dolgoročnem načrtu na elektronski naslov: obcina.sentjur@sentjur.si ali pisno na naslov: Občina Šentjur, Mestni trg 10, 3230 Šentjur. Podrobnosti si lahko ogledate na spletni strani občine.

Sorodne novice

Kolumna: Naša prepričanja so zgolj prazen up

Bogdan Rahten

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

Občina Dobje na prvem mestu po ločitvah

Jure Godler

Nov fitnes odprl vrata

Jure Godler

Zdravje: Peteršilj – vsestranski prijatelj z vrta

Jure Godler

Zdravje: Šipek za odpornost organizma

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več