24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Večer pod Ipavčevo lipo

Šentjur, 8. 6. 2014 – Začeli so se poletni topli večeri, ko se bodo na Ipavčevem vrtu zopet odvijale kulturne in glasbene prireditve. Vsako leto malo drugače, bolj domače, drugič svetovljansko. Enkrat nostalgično, drugič sodobno. Članice Kulturnega društva Glasovir so po enem letu ponovno pripravile koncert, z naslovom ”Odmev slovenske sodobne poezije”. Poudarek so dale tistim skladbam, ki so nastajale v času njihovih in naših življenj. Njihova umetniška vodja je Simona Zdolšek, pri klavirju pa je bila Larysa Kocherova. Glasovirke so v goste povabile izvrstna glasbenika Ano Bezjak (vokal) in Igorja Bezgeta na kitari, ki sta s štirimi pesmi dodatno popestrila večer.

Bezget je priznan jazz kitarist, ki že nekaj let zelo uspešno deluje na domači sceni improvizirane glasbe. Z glasbo se je začel ukvarjati v poznih najstniških letih kot samouk glasbenik – kitarist. Bezjakova pa je jazz vokalistka in glasbena pedagoginja, ki je svoje izkušnje nabirala na Konservatoriju za glasbo v Celovcu. Je pevka zasedbe Papir, s katero so v letu 2010 izdali prvenec ”Po viharju”.

Srečanje s slovenskimi mojstri vezane besede je vokalna skupina Glasovir nadaljevala z dvema uglasbitvama, katerih partiture še skoraj dišijo po tiskarski barvi. Njun skupni imenovalec je ljubezen. Kako je bilo, ko so bili še časi mladi, lepo. A časi so vedno mladi, zato je bilo lepo tudi v nedeljo, ko današnji mladi živijo svoj najlepši čas. Vreme je bilo tokrat naklonjeno. Glasbena gosta sta navdušila, za kar se jim Glasovirke še posebej zahvaljujejo. Vokalna skupina Glasovir se zahvaljuje tudi glavnemu sponzorju – Občini Šentjur – ter župniji Sv. Jurija. Koncert je povezovala Emilija Kladnik Sorčan. (V. A.)

 

Sorodne novice

Glasbena šola znova z dvema božičnima koncertoma

Jure Godler

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

#koronaintervju št. 24 – Simona Zdolšek, ravnateljica glasbene šole

ViP

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

Glasovirke s tolkalci opevale božič

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več