28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Za Salobirjevimi konji se kadi zlati prah

Franci Salobir iz Jelc se z rejo konj ukvarja že enajst let. S svojimi štirinožnimi lepotci je prisoten na številnih tovrstnih priložnostnih prireditvah po Sloveniji, letos pa se je na predlog Združenja rejcev konj slovenske hladokrvne pasme udeležil tekmovanja najboljših rejcev na področju slovenskih avtohtonih pasem.

Dogodek se je odvijal na 55. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni, Salobirju pa je na prvem tovrstnem tekmovanju, kjer je razstavljal svoji kobili Sico in Rumenko z žrebeti ter žrebca Jasmina, pometel s konkurenco in od Ministrstva za kmetijstvo prejel priznanje za NAJ rejca slovenske hladokrvne pasme konj. Žrebca Jasmina so v pregi skupaj z žrebcem Kjarom lastnika Petra Zajca iz Višnje Gore na vožnji lahko občudovali številni obiskovalci sejma, kar je izjemna redkost. Lastnikoma pa je bila izkazana že kar ena čast.

Na priznanje za uspešnega rejca, v kar je nedvomno potrebno vložiti veliko ur truda in strpnega dela, ni ponosen le lastnik, temveč tudi Konjerejsko društvo Šentjur s predsednikom Francem Ogrizkom na čelu, katerega je Salobir član že vrsto let. Salobir je še povedal, da se bo v soboto, 9. septembra, z eno kobilo udeležil delovnega testa, ki bo potekalo v Šentjerneju, o lepoti njegovih štirinožnih ljubiteljev pa se bodo lahko prepričali obiskovalci regijske razstave 50 najlepših konj, ki bo potekala prvo oktobrsko soboto pri ŠC Šentjur. (Majda Rezec, foto arhiv Konjerejsko društvo Šentjur)

Sorodne novice

Odvzeli zanemarjene živali na Svetem Štefanu

ViP

Furmani in jahači na konjeniškem pohodu

Milenka Blažević

V osrčje Paridola po novi cesti

ViP

Nagrajeni šentjurski pridelovalci medu

Jure Godler

Konje žegnali že devetnajstič

Jure Godler

Poslovil se je Franc Salobir

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več