9.8 C
Šentjur pri Celju
28/02/2020
sentjur.net

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Šentjur, 21. 4. 2017 – Šentjurskim košarkarjem se letos ni uspelo uvrstiti v ligo za prvaka, temveč so se morali še malo namučiti za obstanek. Ekipa pa je končno tudi zaradi vrnitve nekaterih poškodovanih igralcev začela delovati, kot se je pričakovalo od nje ob prevzemu vodenja Jurice Golemaca. V ligi za obstanek so se resda pomerili z ekipami s spodnje polovice lestvice, vendar so kljub temu prikazali dobre predstave. V petek so se pomerili z ekipo LTH Castings in zabeležili že četrto zaporedno zmago in potrdili svoj prvoligaški status. Šentjurske košarkarje pa čakajo še dve tekmi – doma proti Šenčurju GGD in zadnja v gosteh pri Sixt Primorski.

Letošnja sezona zagotovo ni tista, ki bi jo zapisali v anale šentjurske košarke. Po nesrečni izbiri prvega trenerja Bašića ter nekaj nakupih igralcev, ki niso bili dorasli igranju v slovenski prvi ligi, so naši pod vodstvom Golemaca le strnili svoje vrste in pokazali nekaj odličnih tekem, pa tudi kar nekaj slabših. Želja vodstva kluba je, kakor nam je zaupal Dušan Debenak, da bi ohranili jedro letošnje ekipe, ki se je na koncu sezone le uigrala in še ni pokazala vseh atributov. Če ta poteza vodstvu uspe, se bo ekipa ponovno drugo leto z minimalnimi okrepitvami borila v zgornji polovici lige. (Jure Godler; foto: Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Tajfunovci z medlo predstavo v ligo za obstanek

Jure Godler

KK Tajfun: Od +18 do -2

Jure Godler

Šentjurčani v svoje vrste zvabili Konjičana

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več