0.7 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Do Dubaja in nazaj

Ramna, Slivniško jezero, 12. 1. 2016 – Sloveniji precej neznanih Svetovnih letalskih iger, kjer se pomeri več kot tisoč najboljših zračnih športnikov na svetu, se je decembra kot edina ženska v devetčlanski slovenski reprezentanci udeležila tudi Šentjurčanka Mojca Pišek. Igre, ki so potekale v največjem mestu Združenih arabskih emiratov Dubaju, in njena doživetja v deželi brez meja, je Piškova predstavila na torkov večer na Ramni.

Zbrani poslušalci so tako ob fotografijah izvedeli marsikaj o pravilih samega tekmovanja, opremi, disciplinah, manjkali pa niso niti arabski presežniki v organizaciji. Po tekmovanju, ki se letos za slovensko reprezentanco ni končalo po vseh načrtih, si je Mojca ogledala še znamenitosti Dubaja in ostalih delov emiratov, katerih zgodbe in izgled so jo osupnili in navdušili. Tako ji ni ubežala najvišja stavba sveta Burdž Khalifa, slavna dubajska mošeja, Jadro, glavno mesto Abu Dabi … Da pa ne bi ostalo samo pri besedah, je kolektiv Ramne za razvajanje brbončic pripravil še tortilije. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Čarovnice vnovič obletavale Slivniško jezero

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

Prejeli smo: S šentjurskimi planinci na Goro Oljko

Jure Godler

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več