6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Izbirali so Ipavčeva vina

Šentjur, 17. 4. 2018 – V sklopu Šentjurjevega poteka tudi ocenjevanje vin šentjurskih vinogradnikov. Strokovna komisija je že ocenila kvaliteto vzorcev vin ter izbrala nekaj primerov najbolje ocenjenih vin za izbor Ipavčevega vina. Ipavčevo vino izbirajo laični poznavalci vin, zgolj na njihov okus in pitnost. S svojo odločitvijo pa ne morejo zgrešiti, saj so vina, ki jih prinese na ocenjevanje predsednik Vinogradniškega društva Šentjur in mestni viničar Jurij Malovrh, že sama po sebi vsa primerna za ta laskavi naziv.

Župan mag. Marko Diaci je v komisijo tokrat povabil župana občine Dobje Franca Leskovška, ravnatelja Marjana Gradišnika in ravnateljico Mirjano Aužner, predsednika GZŠ Aleša Guzeja, namestnika predsednika PGD Prevorje Damjana Mačka, urednico Štajerskega vala Greto Kokot Rajkovič ter predstavnika Direkcije za infrastrukturo Pavle Hevko. Zbrani so pred začetkom ocenjevanja, poslušali mestnega viničarja, kako se degustira vino in na kaj morajo biti pozorni.

Izmed 57 vzorcev, ki jih je ocenila strokovna komisija, je kot možne kandidate za naziv Ipavčevega vina bilo izbranih 7 sortnih belih, dva sortna rdeča in dva primerka pozne trgatve. Komisija je vsako vino ocenila s točkami od 1 do 5. Seštevek vseh točk je določil zmagovalce in razglasili so najbolj pitno belo vino – Benjaminovo vino, najboljše rdeče vino – Gustavovo vino in najboljše vino pozne trgatve – Josipovo vino. Rezultati bodo predstavljeni v petek, na Šentjurjevem, kjer bodo vinogradniki prejeli tudi priznanja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Rekordno število zlatih priznanj za šentjurske vinogradnike

Jure Godler

Podelili več kot dve tretjini zlatih priznanj

Jure Godler

Ob zimskem rezu čestitali gospodarju trte

Jure Godler

Na “lojtrah” potrgali mestno trto v Zgornjem trgu

Jure Godler

Vinogradniki o negi mladega vina

Jure Godler

Izbrali so protokolarna Ipavčeva vina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več