18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Med počitnicami so se naučili osnov jazza

Šentjur, 27. 8. 2017 – Glasbena šola Šentjur že nekaj let med poletnimi počitnicami organizira delavnice, ki se jih lahko udeležijo učenci šole in drugi. Tokrat je organizacijo prevzel Boštjan Korošec, profesor solopetja na šoli. Učenci so se predstavili skupaj z mentorji in pričarali lep jazzovski večer na vrtu ipavčeve hiše. Sodelovali so mentorji Leon Firšt na klavirju, Janez Krevel na kontrabasu, Robert Hrovat na tolkalih, Anja Hrastovšek vokal, Žiga Vešligaj in drugi.

Vsi udeleženci delavnic so se predstavili na eni ali več zaigranih skladbah. Četudi gre za nadgrajevanja znanja učencev, od tistih, ki že imajo veliko predznanja na inštrumentu, pa do tistih, ki so ga prvič uporabili še nedolgo tega, so prikazali všečnen sklop jazz pesmi in navdušili občinstvo na Ipavčevem vrtu. Prireditev pa je sodila v sklop prireditev Šentjurskega poletja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več