21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Odprli sanirano in modernizirano javno pot Lopaca-Štukelj

Prevorje, 10. 5. 2018 – Medtem ko so 5. maja v Krajevni skupnosti Prevorje svojemu namenu uradno predali  obnovljen odsek v Krivici, so se po tednu dni krajani veselili še odprtja prav tako lani sanirane in modernizirane javne poti Lopaca-Štukelj na Lopaci. Tudi pri tem so prizadevanja združili krajani, domača KS in Občina Šentjur.

Kot je v nagovoru navedel predsednik KS Prevorje Damjan Maček,  je modernizirani odsek dobil prvo asfaltno prevleko leta 1992. Po petindvajsetih letih pa se je pokazala potreba po sanaciji in modernizaciji poškodovane in dotrajane voziščne konstrukcije. Doda še, da so bila večja dela opravljena že v letih 1980, ko so se na tem območju začele graditi prve hiše. Takratni prvi graditelj Alojz Maček je poskrbel, da so se opravila zemeljska dela in omogočila dostop različnim motornim vozilom.

Povezani vaški skupnosti

Cesta, ki povezuje dve vaški skupnosti, in sicer Lopaco in Žegar, je pomembna tudi kot prometna povezava do vodohrama. Prav zaradi tega so se ob njej živeči krajani in tudi ostali moderniziranega odseka v dolžini 447 toliko bolj razveselili. Pred tem pa so krajani morali seči v žep, da so pripravili voziščno konstrukcijo vse do asfaltiranja in zbrali v višini okoli 5.000 EUR, ob tem pa prispevali tudi veliko lastnega dela. Nekaj del je sofinancirala KS Prevorje s pomočjo Občine Šentjur. Le-ta je v višini nekaj več kot 19.600,00 EUR prispevala za asfaltiranje in za podlago sofinancirala iz t. i. županove postavke v višini 2.235,00 EUR

Na svečanosti je spregovoril tudi podžupan Občine Šentjur Robert Polnar in med drugim poudaril pomen tovrstnih pridobitev, ki nedvomno bistveno izboljšujejo pogoje bivanja. Vsem se je zahvalil za prizadevanja na poti strmenja po razvoju in napredku kraja. Blagoslov obeh saniranih odsekov, tako v Krivici kot na Lopaci, je opravil domači župnik Marko Šraml, ki je med drugim zaželel, da naj bo ta pot, kot tudi vse ostale, prijazno usmerjene od soseda do soseda, od krajana do krajana.

Maček je zaželel, tako kot ostali govorniki, srečno vožnjo in se prav tako zahvalil vsem, ki so prispevali sredstva in svoj trud, ter primer postavil za vzgled vsem ostalim krajanom. Za kulturni program je tokrat poskrbel harmonikar Žiga Polšak. Po svečanem rezu traku in zdravici je sledila pogostitev, ki so jo pripravili tamkajšnji krajani. (Majda Rezec, foto: Slavko Novak)

 

Sorodne novice

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

»Postali smo elitne enote v sistemu sil zaščite in reševanja!«

Jure Godler

Damjan Maček bo tudi v tretje vodil KS Prevorje

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler

Na Prevorju sanirali in modernizirali javne poti in lokalno cesto

Jure Godler

Prevorski športniki z novim vodstvom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več