-1.7 C
Sentjur
24/01/2020
sentjur.net

Jutranje impresije in slikarske linije v Šmarju

Šmarje pri Jelšah, 4. 2. 2016 – Slikarka in pesnica mag. Marija Artiček s svojimi slikami razveseljuje že mnoga leta. Kot sem omenil na začetku, Artičkova svoja občutja poleg na slikarsko platno izlije tudi v pesmi, ki jih je lansko leto izdala tudi v pesniški zbirki Osat – Jutranje impresije.

Po uspešni razstavi in predstavitvi pesniške zbirke v Knjižnici Šentjur se je odzvala še na prijazno povabilo Knjižnice Šmarje pri Jelšah, kjer je svoje umetnine in Jutranje impresije predstavila še tamkajšnji publiki. V prijetnem pogovoru z direktorjem knjižnice Jožefom Čakšem sta se sprehodila skozi Marijina umetniška dela, na skupna dijaška in študentska leta pa se je spomnila skupaj s svojimi sošolci, ki so se otvoritve razstave udeležili v kar velikem številu. Glasbeno sta program obogatila tudi Marjanin sin Boštjan Artiček, njena vnukinja Julija Artiček Jovan, ki je očarala tudi z baletnimi koraki, članica Literarnega društva Šentjur Lučka Palir Mavrič pa je tekom programa prebrala še kakšno Marijino pesem. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

O sopotnikih in osatih

ViP

Na gradu Podsreda odstirali doživljanje metulja

Jure Godler

Marija Artiček: Ko spregovori čopič

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več