22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Poraz Tajfuna na gostovanju v Zadru

Zadar, 16. 10. 2015 – Šentjurski košarkarji Tajfuna so v petek potovali v Dalmacijo v Zadar. Ekipa Zadra ABA-lige ni začela najbolje in se nahaja na repu lestvice, vendar je na to, da Dalmatinci še niso rekli zadnje besede, opozarjal pred tekmo trener rdečih Dejan Mihevc. Tekmo so naši košarkarji začeli podjetneje in takoj na začetku pripravili delni rezultat 9:0, h kateremu sta prispevala v večji meri Dragiša Drobnjak in Emir Zimić. Vendar so jim igralci Zadra v naslednjih minutah vrnili milo za drago in v prvi četrtini celo povedli 14:12. V nadaljevanju sta bili obe ekipi dokaj izenačeni, tik pred polčasom pa so naši vodili že za 5 točk, a se je ponovil črni scenararij s tekme z Budučnostjo, ko so tik pred polčasom zakockali vso prednost in odšli na 20-minutni počitek, izenačeni na 33:33.

V drugem času po slabi igri obeh ekip so vodstvo prevzeli Zadarčani, ki so se v zadnji četrtini odlepili od šentjurskih gostov na celo 15 točk razlike (65:50). Nekaj minut pred koncem so se Tajfunovci končno le zbrali in začeli loviti prednost domačinov, a jim je na koncu zmanjkalo časa za presenečenje. Po katastrofalni igri so naši sklonjenih glav odšli z igrišča. Tekma se je končala pri rezultatu (72:67). Najboljša strelca pri naših sta bila Aleksandar Ponjavić s 13 in Emir Zimić z 12 točkami.

Naše fante so bodrili na tekmi tudi Šentjurski vitezi. Žal pa igra košarkarjev Tajfuna ne steče, vse preveč se rdeči zanašajo na solistične poteze posameznikovPonovno so imeli naši veliko težav z igubljenimi žogami – kar 20 so jih zapravili, težave pa so imeli z tudi nizkim procentom meta iz igre (52 %). S tretjim zaporednim porazom so naši izgubili ritem prvih treh dobrih tekem in beležijo 2 zmagi in 4 poraze.

“Zadru čestitam za zmago. S porazom ne morem biti zadovoljen, kar je v šport normalno. Ključno stvar vidim v skoku in to v drugem polčasu, ko so nas gostitelji nadigrali in zbrali 9 skokov v napadu. Nekajkrat smo imeli možnost, da naredimo razliko, vendar se nismo znali odlepiti, tudi zaradi naših napak. To je naša prva sezona v ligi ABA in poleg neizkušenosti na to vpliva tudi prevelika želja. Zame je zelo pomembno, da smo odigrali bolje kot prejšnji dve tekmi. Verjamem, da se bomo iz kola v kolo vzpenjali, saj imamo za napredek še veliko prostora in da bomo še zmagovali,” je za ABA-ligo povedal vedno pozitivni trener naših Dejan Mihevc. (Jure Godler; foto KK Zadar/Zvonko Kucelin)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več