14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Šentjurski vitezi tudi uradno

Šentjur, 15. 9. 2015 – Začenja se nova košarkarska sezona. Šport, pri katerem je izjemno pomemben šesti igralec, publika. Šentjurski vitezi so se odločili, da se formirajo tudi uradno. Na torkov večer so se zbrali na ustanovnem občnem zboru društva, ki se bo imenovalo Društvo navijačev šentjurski vitezi. Okrog dvajset najbolj zagretih navijačev našega šampiona KK Tajfun se je na dobri dve uri trajajoči seji dogovorilo vse podrobnosti o delovanju društva, in kar je najpomembneje, kako bodo poskrbeli, da bodo tekme naših košarkarjev žive in predvsem glasne.

Za predsednika društva so na zboru soglasno izglasovali Ivana Zupanca, poleg njega pa sta se kot ustanovna člana podpisala še Marjan Budiša in Klemen Artnak. Slednji bo tudi podpredsednik kluba, tajniške posle pa bo opravljala Nataša Zupanc. Izpostavili so tudi pomemben člen iz statuta. Člani, ki bodo želeli zastopati njihove barve, se bodo morali skozi sezono udeležiti vsaj enajstih domačih tekem. Prispevek vsakega člana bo znašal 60 evrov, s plačilom članarine pa bodo dobili sezonsko karto za domače tekme v Hruševcu in Golovcu, navijaški dres z njihovim vzdevkom in številko. Poleg tega jim je klub že zagotovil vsaj pet brezplačnih avtobusnih prevozov na tekme v Sloveniji. Prvi je 26. septembra, ko bodo naši košarkarji igrali v Škofji loki. Ta ugodnost velja do 24. septembra, kasneje pa bo celoten paket stal okrog 100 evrov. Tekom leta bodo člani društva deležni še dodatnih ugodnosti, za katere bo poskrbel klub.

Ustanovne seje se je udeležil tudi član uprave kluba KK Tajfun Dušan Debenak. Z veseljem je odgovoril na vsa vprašanja navijačev in razblinil vsakršne dvome. Poudaril je: »Klub smo vsi skupaj. Igralci, navijači in vodstvo. Brez vas nam prejšnjo sezono ne bi uspelo in to je zgodba, ki jo moramo nadaljevati. Verjemite mi, da bomo s strani uprave naredili vse, da to sezono zvozimo. Moramo imeti pa en pomemben steber, močne navijače, ki nas ne bodo pustili na cedilu, tudi če bo kriza. Dokazati se moramo kot pametna publika, kot publika, ki gre navijat in se veselit. Tudi zunaj nas morajo spoznati v takšni luči, kot na tekmi proti Rogaški Slatini. Znotraj smo bili deljeni na modre in rdeče, zunaj pa smo skupaj pili in se veselili. Če to vzpostavimo v prostoru bivše Jugoslavije, bo to odlično, saj nas bodo tako spoštovali. Poskrbeti moramo, da bo navijanje športno, saj so v primeru nešportnega navijanja kazni za klube, ki igrajo v ABA ligi, izjemno visoke. Ta liga se praktično živi od tega.«

Vsi, ki bi želeli postati člani društva, si lahko lahko z njihove facebook strani natisnete pristopno izjavo. Izpolnjeno izjavo s fotokopijo osebnega dokumenta lahko v četrtek in petek (16. in 17. septembra) med 18. in 19. uro oddate v Bazen baru, kjer poravnate tudi članarino. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Šentjurski vitezi – strateška igra o ponavanju občine

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Med sabo so se pomerile selekcije U11 Košarkarskega kluba Šentjur

Jure Godler

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več